In gesprek met Stijn en Ivan: “Kijken uit naar nieuwe seizoen Fortuna Wormerveer zondag 1”

Wormerveer- In deze fase van het seizoen speelt de transfermarkt altijd een rol als het over het voetbal gaat. Ook bij Fortuna Wormerveer is dat al jarenlang gaande. Na een zwaar seizoen kijken we terug, maar blikken vooral vooruit met twee aanstaande routiniers. Stijn Stam en Ivan Temme geven aan er erg veel zin in te hebben. Zeker nu Alex Geernaert als trainer voor de ploeg komt te staan.

Op een zonnige zaterdagmorgen komt het duo naar het Watering-complex dat verder een serene rust uitstraalt. Voor Ivan betekent dat hij vanuit zijn woonplaats Amsterdam komt, Stijn doet dat vanuit Assendelft. Twee mannen die straks voor de club van groot belang gaan zijn. ‘Ja dat mag je wel stellen’ klinkt het eensluidend. ‘We zijn straks misschien wel de oudsten van de selectie al zullen er gelukkig nog wat meer ervaren spelers ook zijn. Er staat straks een jonge selectie die het minimaal zo goed moet gaan doen als de huidige. En daar hebben wij alle vertrouwen in.’ 

Een gesprek met twee studenten. Stijn volgt bij de HvA een studie accountancy waar Ivan via de TU/Delft ‘Engineering & Policy Analysis’ studeert. ‘Een verhaal op zich’ laat hij breedlachend weten. ‘Want ik woon in Amsterdam. Volg de studie die geïnitieerd wordt door de TU/Delft. Loop college in Den Haag in een gebouw dat van de Universiteit van Leiden is.’ 

Unknown-5.jpeg

Ivan is met zijn 22 jaar een speler die de jeugd van VVZ/Hercules Zaandam doorliep en ‘pas’ in de O19 het Fortuna shirt aantrok. In dat team o.a. Perry Plugge en Dani Beukman. Hij ontpopte zich als een bescheiden, maar zeer makkelijk scorende (aanvallende) middenvelder en soms spits. 
De geboortegrond van Stijn (21) is Velsen, maar als snel verhuisde de familie naar Assendelft en speelt Stijn al vanaf de F’jes bij Fortuna. Gianluca Locatelli en Jordi Gorter waren zijn teamgenoten. 

Unknown-7.jpeg

Voor Stijn, ook een bescheiden speler met grote potentie, was het in het begin vaak zo dat hij er ‘tegenaan zat, maar het net niet redde’ zoals hij het zelf omschrijft. ‘Net even te licht. Pas vanaf de O15 wist ik mijn basisplaats te veroveren.’ 

Beide boys/mannen kwamen samen te spelen in de succesvolle O19 en werden meteen twee keer kampioen. Door corona werd er minder gespeeld, maar uiteindelijk kon het duo in de O23 flink aan de weg timmeren. Gepokt en gemazeld stroomden zij door naar het seniorenvoetbal.

Dat Stijn aanvankelijk in zijn eerste voetbaljaren tekort kwam heeft hem nooit gedeerd. ‘In die tijd stroomden ook al veel jongens in die – als ze na twee seizoenen geen succes behaalden – weer vertrokken. Ik heb nooit de behoefte gehad weg te gaan. Ik besefte dat ik nog tekort kwam.’ 

Het achterliggende seizoen kan met een zucht worden afgesloten. ‘We hebben het uiteindelijk naar behoren gedaan. Dat is niet vanzelf gegaan, maar de handhaving kon worden gerealiseerd. En ja: we hadden meer verwacht. Eigenlijk gewoon een kutseizoen dat we toch goed hebben afgesloten. Het ging nooit echt lekker. Daarom willen we straks echt doorpakken en blijven we de club trouw.’ 

Unknown-3.jpeg

We richten het oog op het nieuwe seizoen. Voor Ivan mogelijk zijn eerste seizoen waarin hij als vaste waarde in het vlaggenschip mag optreden. Stijn heeft al wat ‘vlieguren’ gemaakt op dat niveau. ‘We zijn straks misschien wel de spelers met de meeste routine’ concludeert het tweetal met een lach. Dani van Egmond en Justin Jager hebben eveneens de nodige ‘vlaggenschip-ervaring’ en aanstormende talenten als Youp van Gelder, Kenyon Westenburg, Sam Emmerig en de overige jongens vanuit de O23 maken straks dat we een prima selectie op de been kunnen brengen.’ 

De kennismaking met trainer Alex Geernaert is prettig geweest. ‘Een gedreven man met een prima visie. Goed voor ons. Hij kan ons echt gaan helpen. Met hem kunnen we groeien. Zijn werkwijze beschouwen wij als uitdagend. We hebben er echt enorm veel zin in. Met het jonge team zal het ongetwijfeld zwaar gaan worden, maar komen we zeker toe aan goed voetbal. Misschien dat we op slimmigheid wel eens te kort zullen komen, maar we gaan er onbevangen in en dan zal het beslist niet slechter worden dan dit seizoen.’ 

 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl