vv Knollendam vecht voor haar bestaan

Oostknollendam- In de vijfde klasse van het amateurvoetbal heeft de VV Knollendam op dit moment 15 wedstrijden gespeeld en er slechts twee winnend weten af te sluiten. Degraderen is niet mogelijk dus is er van stress aan de boorden van de Zaan geen sprake. Of is dat de schijn die bedriegt?

Begin januari nog speelde Knollendam jong tegen oud.  Wellicht was dat de laatste keer.
Begin januari nog speelde Knollendam jong tegen oud. Wellicht was dat de laatste keer. (Foto: aangeleverd)

Een koninkrijk voor een eerste elftal

Al een aantal jaar is het zeuren waar het de bezetting van het vlaggenschip betreft. Met veel moeite blijft de groengele familie overeind. De vereniging werd op 31 januari 1932 opgericht. En in al die jaren van haar bestaan ontbrak zelden of nooit een eerste elftal. Om het ‘eggie’ speelde het topteam van Knollendam voor het laatst in seizoen 2020-2021 in de vierde klasse.

Het is voor de pure clubman René Oortwijn ongetwijfeld om gek van te worden. Er dreigt andermaal geen eerste elftal te kunnen worden ingeschreven voor de eerstvolgende competitie. Huidig trainer Andy Huitema heeft er een aantal tropenjaren op zitten en zal vertrekken naar KFC. De slechte opkomst bij de trainingen is niet aan hem te wijten. De beleving van de huidige selectie is zo anders als te doen gebruikelijk was.

Oortwijn: ‘Ook op de zondag kost het moeite om er genoeg bij elkaar te krijgen. Voor het komende seizoen is het voor 99 % zeker dat we geen eerste elftal hebben. Dat past natuurlijk niet bij een club als de onze. Hopelijk lukt het ons wel om met een 2e en 3e door te gaan.’

15 nieuwe spelers

Bij de pakken neerzitten komt in de vocabulaire van Oortwijn en zijn mede-bestuurders niet voor. Net zo min als het woord opgeven. ‘Alleen als er 15 nieuwe spelers met een trainer komen dan kunnen we wat. Ik zou het van de daken af willen schreeuwen dat we een koninkrijk voor een eerste elftal willen inzetten. De mensen zullen wel begrijpen hoe ik dat bedoel.’

Hulplijn

Wie de groengelen te hulp wil schieten doet er goed aan contact op te nemen met René Oortwijn (tel. 06 53198516). In het dorp met bijna 600 inwoners die spelers vinden is lastig. ‘We rekenen op heel de Zaanstreek dat ze met ons meedenken!’

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl