vv Knollendam opnieuw verder zonder 1e elftal

Oostknollendam- Dat de voetballers van zondag 5e klasser vv Knollendam van kampioen MOC verloren was niet geheel verrassend. Evenals het nieuws dat de dorpsclub volgend jaar geen team meer op de been kan brengen. Het doek is na een jaar alweer gevallen en ook Andy Huitema houdt het voor gezien.

Het was een voetbalseizoen waarin trainer Andy Huitema continu moest harken om een team op de been te krijgen.

De club schreef een eerste, tweede en derde team in voor de competitie want er waren nieuwe aanmeldingen. Echter een deel van het team hebben ze nooit meer gezien waardoor het gevolg was dat vv Knollendam twee teams moest samenvoegen. Trainer Andy Huitema moest roeien met de riemen die hij had en moest vaak een beroep doen op spelers uit het derde team.

De voetballers van vv Knollendam konden hierdoor geen rol van betekenis spelen in de vijfde klasse en de voorlaatste plaats is dan ook een logisch gevolg. Er werden slechts zeven punten uit zestien wedstrijden behaald. Alleen afc Nautilus uit Amstelveen deed het nog minder. Die ploeg behaalde enkele weken terug de eerste punten door in eigen huis te winnen van de Oostknollendammers. De 0-5 nederlaag van afgelopen zondag -tegen het vorige week al kampioen geworden MOC- was tekenend voor het afgelopen seizoen.

Trainer Andy Huitema vertrekt naar KFC. Bij vv Knollendam hopen ze nog minimaal twee teams te kunnen behouden waardoor de club kan blijven draaien. Mede door de komst van een bus vol met supporters van MOC- afkomstig uit Midwoud en Oostwoud- was het ondanks de nederlaag wel erg gezellig op het complex aan de Dorpsstraat.