Seizoen ten einde voor Fortuna Wormerveer na 2-5 nederlaag tegen kampioen HBC.

Dat leest natuurlijk wat negatief. Want voor aanvang van dit duel draaide het zondag eerste elftal van Fortuna Wormerveer nog volop mee in de strijd om de derde periode. Winnen van een ploeg die net een overtuigend kampioenschap heeft binnen gehaald leek geen onmogelijke opgave.

De eerste helft zag het daar ook naar uit (2-1 voorsprong), maar in het tweede bedrijf een onherkenbaar sv Fortuna Wormerveer dat met 2-5 de bekende bietenberg op ging. En dat betekende dat het seizoen in mineur ten einde is gekomen. De periodetitel is uit zicht en de ploeg speelt nergens meer voor.

Afgaand op de rugnummers bij de gasten leek het alsof er wat spelers rust kregen. Daar was overigens in de eerste tien minuten niets van te zien, want de druk van de Heemstedenaren was een kampioen waardig. Door de heerlijke zon was het op het kunstgras behoorlijk warm. Mogelijk dat dit de oorzaak was van de soms slechte passing aan Fortuna Wormerveer zijde? Na zo’n 20 minuten spelen komt Fortuna op 0-1 achter waarvan zelfs HBC’ers dachten dat dit in buitenspelpositie geschiedde.  Een scherpe bal over verdediging maakt dat een H-speler alleen op Sem af kan gaan. Op het oog leek het gif bij Fortuna nog te ontbreken. 

Dan is het Arsenio, samen met Dani de uitblinker van deze partij, die een vrije bal perfect in de kruising weet te krullen (1-1). Tien minuten later is het andermaal Arsenio die toont dat hij over meer dan gemiddelde talenten beschikt en scoort hij de 2-1. Op dat moment een terechte stand. Heel even leek zelfs de 3-1 gescoord te gaan worden, maar het (twijfelachtige) vlagsignaal van de HBC grensrechter werd door de verder prima leidende arbiter Raymond Schipper overgenomen. 

Al met al een leuke pot om naar te kijken en vol goede moed werd uitgekeken naar de tweede helft. Aan Fortuna kant nog geen wissels. De onverwachte 2-2 viel na een klein kwartier na een moment van onachtzaamheid/gemakzucht aan Fortuna kant. Een ‘weggevertje’ zo geschreven.
Dan noopt trainer Wesley wat wissels te gaan toepassen. Ivan, Tringo en Jeiel gaan eraf. Dani, Cerezo en Cani komen erin. In de laatste drie wedstrijden zorgden wissels telkens voor een positieve wending in het spel aan Fortuna kant. Helaas was het zondagmiddag een wending in de andere richting.

Het spel gaat steeds vaker op en neer. Er wordt een bal vlak voor de lijn door een HBC’er getrapt. Juist op het moment dat Fortuna de derde lijkt te gaan produceren is het toch weer HBC dat akelig efficiënt omgaat met een counter en de 2-3 is een feit. Een te makkelijk weggegeven tegengoal. 

Na ruim een half uur gaan Arsenio en Stijn eruit en komen Youp en Yassin erin. HBC heeft dat al het initiatief n handen en lijkt de 2-4 te gaan scoren. Vervolgens is het Dani die de 3-3 moet inschieten, maar dat om onbegrijpelijke redenen achterwege laat. Als hij dat nog een keer nalaat is het HBC dat wel gebruik maakt van de geboden ruimte en is de 2-4 uit een strafschop een feit. Dat het uiteindelijk zelfs nog 2-5 en bijna 2-6 wordt is slechts voor de statistieken. ‘De ziel is uit de fles. En het team’ klonk het langs de lijn. ‘De wissels hebben deze keer ook geen goed gedaan.’ 

En dat betekent dat de zondag selectie van Fortuna Wormerveer toch met een soort van kater blijft zitten. Want die derde periode was echt geen gekkigheid. Helaas was de ploeg zondagmiddag niet de ploeg die je mocht verwachten. Wat rest is nog een Pinksterwedstrijd bij het reeds gedegradeerde FC Uitgeest. Een partij die waarschijnlijk op een bijveld gespeeld zal gaan worden omdat het roemruchte Internationale ICGT Toernooi van 23 tot en met maandag 29 mei bij FC Uitgeest een hogere prioriteit kent.

De uitslagen van heden:

Schermafbeelding_2023-05-21_om_17.19.17.png

Maken onderstaande stand actueel:

Schermafbeelding_2023-05-21_om_17.19.38.png

De laatste ronde is dan als volgt ingedeeld:

Schermafbeelding_2023-05-21_om_17.19.55.png

https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.fortuna-wormerveer.nl%2F1%2F5214%2Fseizoen-is-klaar-de-fut-is-er-uit%2F&send=false&layout=button_count&width=120&show_faces=false&font&colorscheme=light&action=like&height=21

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl