Saenden moet meerdere erkennen in Enkhuizen en zal zich moeten opladen voor nacompetitie.

Wormerveer- Na de nederlaag van Saenden vorige week tegen KFC is er voor de Wormerveerders geen andere weg voor lijfsbehoud in de 2e klasse, dan het spelen van de nacompetitie. De inspanning die in de voorgaande jaren gepleegd is om in deze klasse te komen lijkt nu volledig te verdampen.

Mede door het aantal geblesseerde spelers was het zondagmiddag een ongelijke strijd tegen sv Enkhuizen, dat net als Saenden veroordeeld is tot het spelen van nacompetitie. sv Enkhuizen dat vooral op fysiek niveau Saenden wist te overtreffen liep gemakkelijk uit naar een 0-3 voorsprong waar niets op  af te dingen viel. Scheidsrechter J. Wals kende een gemakkelijke middag en had geen enkele moeite om deze wedstrijd naar een goed einde te leidden. In de eerste helft was er weliswaar nog enigszins sprake van een wedstrijd en probeerde Saenden de tegenstander op eigen helft te houden. sv Enkhuizen bleek fysiek en conditioneel de meerdere en wist zich eenvoudig onder de druk uit te spelen. De 0-1 viel niet eens onverwachts maar was wel een grote tegenvaller in een fase dat Saenden ook mogelijkheden heeft gekend om te scoren maar deze onbenut liet. In de tweede helft werd Saenden met de neus op de feiten gedrukt  en kon het niet voorkomen dat tegenstander sv Enkhuizen gestaag uitliep naar een verdiende 0-3 zege.