Jong AZ sluit seizoen af met nederlaag.

Zaanstad- Jong AZ heeft vrijdag het seizoen afgesloten met een nederlaag. Tegen ADO Den Haag moest de ploeg van Maarten Martens – die voor het laatst langs de lijn stond bij de beloften – in de 32e minuut een tegentreffer incasseren. In de slotfase viel de beslissing met een tweede treffer voor de bezoekers: 0-2. Jorn Berkhout maakte in het laatste kwartier – na zestien maanden blessureleed – zijn rentree op het veld. 

De eerste kansen waren voor de Hagenezen. Zo ging een kopbal van Thomas Verheydt al in de derde minuut naast en moest Sem Westerveld – die terugkeerde van een blessure – een afstandsschot van Titouan Thomas uit zijn doel houden. Toch was Jong AZ in de openingsfase de betere ploeg. De Alkmaarders combineerden vlotjes tussen de linies door en kwamen meermaals in de zestien van ADO. Het ontbrak echter aan de beslissende eindpass, waardoor kansen aanvankelijk uit bleven. 

Standaardsituaties 
Rond de twintigste minuut was het plots ADO dat bovenliggend werd. De bezoekers kregen uit standaardsituaties twee goede kansen. Zo moest Westerveld redden op een kopbal van Boy Kemper en ging kort daarna een inzet naast. 

Hoofd van Verheydt
In de 32e minuut was het wel raak. Amir Absalem kreeg de tijd een voorzet te geven en vond het hoofd van spits Thomas Verheydt: 0-1. De thuisploeg kreeg op slag van rust een goede mogelijkheid om langszij te komen. Mexx Meerdink kreeg een vrije schietkans, maar zijn inzet ging naast. 

Knap vrijdraaien
Na de pauze gingen de Alkmaarse beloften op zoek naar een doelpunt. In de zestigste minuut kwam er veel gevaar van Yusuf Barasi. De aanvaller draaide zich op de rand van de zestien knap vrij, maar schoot vervolgens in de handen van Hugo Wentges. 

Zijnet
Jong AZ kwam moeizaam door het verdedigende blok van ADO, waardoor grote kansen lang uit bleven. Pas in de 87e minuut werd Jong AZ weer echt gevaarlijk. Na een lekkere actie van Zico Buurmeester kon Ernest Poku uit een moeilijke hoek schieten. De aanvaller vond het zijnet. Tot verdere kansen kwam Jong AZ niet. In de slotfase zorgde Joël Zwarts voor de beslissing door de 0-2 te maken. 

Martens: ‘Niet beslissend genoeg’
“Dit is niet de manier hoe we ons goede seizoen wilden afsluiten”, vertelde Martens. “We zijn een team dat een hoger niveau moet kunnen aantikken dan we vandaag hebben gedaan. ADO heeft zeker kwaliteiten, maar daar hebben wij voetballend te weinig tegenover gezet. Ook waren we in de eindfase niet beslissend genoeg. In de eerste twintig minuten kwamen we er een paar keer doorheen. Daarna was ons positiespel niet goed genoeg, waardoor we in de problemen kwamen. In de tweede helft herpakken we ons enigszins, maar lukte het ons niet te scoren.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – ADO Den Haag 0-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Sem Westerveld; Loek Postma (56. Dave Kwakman), Wouter Goes (46. Nick Twisk), Misha Engel (75. Jorn Berkhout), Jeremiah Esajas (75. Ricuenio Kewal); Lewis Schouten, Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Iman Griffith (75. Damienus Reverson), Mexx Meerdink (46. Ernest Poku), Yusuf Barasi. 

Opstelling ADO Den Haag: Hugo Wentges; Guillem Rodriguez, Dylan Werker, Boy Kemper, Amir Absalem; Dharaso Klas, Titouan Thomas, Gregor Breinburg; Ricardo Kishna, Thomas Verheydt, Joey Sleegers (44. Joël Zwarts). 

Scoreverloop: 32. Verheydt 0-1, 89. Zwarts 0-2. 
Gele kaarten: –
Rode kaart: 
Scheidsrechter: Jesse Rozendal. 
Toeschouwers: 469

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl