Overweldigende editie van het Internationale Jeugdtoernooi bij Fortuna Wormerveer: PSV wint in de finale van Ajax.

Wormerveer- Het Internationale jeugdtoernooi bij Fortuna Wormerveer dat op Hemelvaartsdag -donderdag 18 mei2023- werd gespeeld was een enorm succes. Er kwamen 32 teams in de leeftijdscategorie JO9/U9 naar Wormerveer voor een geweldige voetbaldag.

In Wormerveer kon de vlag uit, was het gras perfect gemaaid en waren de bekersbesteld. Er lagen meer dan 400 hamburgers klaar en nog tal van andere klussen die moesten worden geklaard. Want bij een toptoernooi in de huidige vorm komt een behoorlijk draaiboek voorbij.


Plezier en prestatie gingen hand in hand. Vanaf 10.30 uur kon er volop worden genoten van een mooie mix aan clubs. Naast de traditionele Nederlandse top 3 (Ajax, Feyenoord en PSV) komen o.a. Liverpool, West Ham United, Southampton, Schalke ‘04, 1. FC Köln, Werder Bremen, Club Brugge, KRC Genk en Anderlecht naar Wormerveer. Samen met een fraaie mix van Zaanse clubs. De JO9-teams van Saenden, WSV’30, SVA, Sporting Krommenie, KFC, Zaandijk, Hercules Zaandam en Fortuna Wormerveer was het volop genieten geblazen.

Het programma en de uitslagen waren te vinden  https://www.tournify.nl/live/fortuna-wormerveer-2023/schedule en daaruit ontstond een finale tussen de jeugdteams van Ajax en PSV. De jonge Eindhovenaren wonnen de finale met 4-0.

De grootste talenten tussen al die talenten vinden is een lastige, maar dankbare klus. De winnaars zijn keeper Daan de Munck (KAA Gent) en speler Wille Barme (Gentofte FA).

Een zonovergoten en smaakvolle toernooireünie inclusie een overheerlijke BBQ.
Na een zinderende finale was de prijsuitreiking minstens zo spannend. Puck Donker en Dominique Bruinenberg (Telstar Vrouwen) kwamen handen tekort, maar de glimlach bleef.
Het toernooi van dit jaar werd een bijzondere editie. Het was namelijk de laatste keer dat de huidige toernooicommissie het toernooi organiseert. 

Met een unieke groep, die in nagenoeg dezelfde samenstelling in 17 jaar maar liefst 14 toernooien heeft georganiseerd, werd alles nog eens uit de kast gehaald. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl