Bezoek uit Den Haag voor Jong AZ

Jong AZ tegen ADO in laatste duel Martens

Zaanstad- Jong AZ sluit vrijdag het seizoen af met een wedstrijd tegen ADO Den Haag. Tevens wordt dit het laatste duel van de beloften met trainer Maarten Martens aan het roer. De aftrap op het AFAS Trainingscomplex is om 20:00 uur. 

De Alkmaarders schreven vorige week de beloftenclash met Jong Ajax op hun naam. In de hoofdstad kwam Jong AZ op een 0-1 voorsprong door een treffer van Zico Buurmeester. In de slotfase verdubbelde Iman Griffith de marge. De Amsterdammers kwamen nog terug tot 1-2, maar de punten gingen mee naar Zaanstad. 

https://youtube.com/watch?v=kxso6F-8qgc%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Vlotte één-twee
Buurmeester – die een dag eerder nog op de bank zat bij het Conference League-duel met West Ham United – opende in de 52e minuut de score. Na een vlotte één-twee met Yusuf Barasi kon hij vrij uithalen en scoren. Griffith was in de 74e minuut goed voor de 0-2. Een dieptepass op Barasi kwam via het lichaam van doelman Tom de Graaff in de voeten van Griffith. Hij omspeelde de goalie en schoot raak. 

Team van de Week
Mede door de overwinning was er voor Griffith, Buurmeester en Lewis Schouten een plek in het Team van de Week van de Keuken Kampioen Divisie. 

Hoogst genoteerd
Jong AZ is definitief de hoogst genoteerde beloftenploeg van dit seizoen. Jong Ajax – dat met 46 punten op een dertiende plaats staat – is op vijf punten achterstand gezet en kan de ploeg uit Alkmaar niet meer inhalen. Jong PSV staat veertiende met 44 punten, Jong FC Utrecht laatste met 27 punten. 

Laatste van Martens
Het treffen met ADO Den Haag wordt de laatste van Martens als trainer van Jong AZ. De Belgische oefenmeester heeft een aflopend contract. AZ is nog met hem in gesprek over een andere functie binnen de club. Met Martens aan het roer zet Jong AZ dit seizoen een puntenrecord neer: 51. Met nog één speelronde te gaan kan dat aantal nog vergroot worden. Martens wordt na dit seizoen opgevolgd door AZ Onder 18-trainer Jan Sierksma.

Kleine Generaal
Ook bij ADO staat een afzwaaiende coach aan het roer: Dick Advocaat. De Kleine Generaal is – wederom – bezig aan zijn laatste klus als trainer. De 75-jarige Hagenees staat sinds november 2022 aan het roer bij ADO. 

Ticket play-offs
ADO speelt in zijn laatste wedstrijd van het seizoen nergens meer voor. De ploeg uit de hofstad greep vorige week naast een ticket voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Na de eerdere nederlaag tegen Jong Ajax (4-2) is het gat met de top 8 niet meer te dichten. ADO bezet momenteel de twaalfde plaats. 

Spectaculair
Jong AZ en ADO Den Haag speelden slechts driemaal eerder tegen elkaar. Daarin trok ADO twee keer aan het langste eind. De meest recente ontmoeting was spectaculair, maar eindigde in een remise. Dat was op 9 september 2022. In het Bingoal Stadion kwam Jong AZ in de slotfase op een 1-2 voorsprong door treffers van Soulyman Allouch en Buurmeester. In de laatste minuut kwam ADO toch nog langszij, waardoor het 2-2 werd. 

https://youtube.com/watch?v=m4qUjeRZGCU%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Owusu
ADO-verdediger Nigel Owusu heeft een verleden in de AZ Jeugdopleiding. Hij speelde van 2015 tot 2020 in verschillende jeugdteams van de Alkmaarders, alvorens hij naar Den Haag vertrok. 

Live
De wedstrijd is te volgen via AZ’s Twitter-account en het schakelprogramma van ESPN, waar later ook highlights te zien zijn. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag: 
Helmond Sport – PEC Zwolle
FC Dordrecht – TOP Oss
SC Telstar – NAC Breda
Heracles Almelo – Jong Ajax
Jong PSV – FC Eindhoven
Almere City FC – MVV Maastricht
De Graafschap – FC Den Bosch
Roda JC – Willem II
Jong FC Utrecht – VVV-Venlo
Jong AZ – ADO Den Haag

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl