René Middelkoop nieuwe trainer sc Hercules Zaandam MO-20: Terug op het oude nest.

Zaandam- René Middelkoop wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van sc Hercules-Zaandam MO-20. Hiermee volgt hij Marcel van Houten en Tristan van Oostenbrugge op die aan het einde van het seizoen in Zaandam zal gaan stoppen.

René was de afgelopen jaren actief voor RCZ als trainer van de vrouwen 1 en zou zijn trainerscarrière na 23 jaar beëindigen. Maar er kwam onverwachts iets leuks op zijn pad. Een paar weken geleden nam buurman sc Hercules Zaandam contact op en vroeg of ik zin had om op het Kuilpad de MO-20 te gaan doen. Ik heb daar lang over nagedacht en mijn vrouw Petra-met wie ik eigenlijk van plan was om in de weekeinden wat meer tijd mee door te brengen- vond het ook geen probleem en zei me dat ik er voor moest gaan. Toen hebben we de zaak rond gemaakt waardoor ik volgend jaar trainer ben bij de MO-20 van sc Hercules Zaandam.

De meiden van sc Hercules-Zaandam promoveerde vorig jaar van de 2e naar de hoofdklasse en spelen dit jaar nog steeds in de Hoofdklasse. Ze hebben zich inmiddels geplaatst voor de ‘Final League’ waarin de top 4 teams uit de hoofdklasse onderling een halve finale en finale spelen om het kampioenschap van de hoofdklasse. “Een team met genoeg mogelijkheden, leuke voetballers waarvan ik de meeste al ken en ze gaan ook nog eens voor de derde helft”, aldus René.

We gaan proberen om volgend seizoen te promoveren naar de Divisie al wordt dat nog een hele uitdaging. Maar dat is de uitdaging die René over de streep trok. De technische commissie van sc Hercules-Zaandam is blij met de komst van René. “Zeker met het oog op de toekomst want dit team moet straks de vrouwen 1 van sc Hercules-Zaandam worden. Dat maakt René voor ons de ideale trainer met de juiste ervaring”, aldus Ronald Koopman van de TC van sc Hercules Zaandam.

Voor sc Hercules-Zaandam is René overigens geen onbekende. Voor RCZ heeft hij 5 jaar de dames van sc Hercules Zaandam getraind en het zal dus ook een weerzien worden met een hoop bekenden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl