Niet goed, wel plezierig: Fortuna W speelt zich veilig en wint met 4-2 van hekkensluiter sv De Meer

Wormerveer- Op een bepaald niveau van het sporten is het resultaat heilig. Als je in de eerste klasse A speelt – en wat laag op de competitieladder staat – is iedere winst belangrijk. Hoe die behaald wordt doet er eigenlijk niet toe.

Als je het scoreverloop ziet (1-0, 1-1, 1-2, 2-2, 3-2 en 4-2) begrijpt dat de Fortuna fans toch met een prettig gevoel het Watering-complex verlieten. Tegenstander sv De Meer uit Amsterdam werd vorig seizoen nog overtuigend kampioen na een heftige strijd met IVV. Dit seizoen loopt het allemaal anders voor de Mokummers en is het team al vlot gedegradeerd. Wie de roodhemden vandaag zag spelen vraagt zich af hoe dat in vredesnaam mogelijk was. Of liet Fortuna Wormerveer de gasten teveel in hun ritme komen?

De opening was zonder meer prettig. Binnen drie minuten stond de thuisploeg al met 1-0 voor via Jasper. Daarna bleef Fortuna W het initiatief langere tijd in handen houden, ontstonden diverse goede kansen, maar leek de vereiste scherpte afwezig.  Na een half uur spelen probeerde De Meer wat meer uit de verdedigende stellingen te komen. Een goed lopende aanval leverde toch de gelijkmaker op. Daarna was het Sem die een counter onschadelijk moest maken om erger leed te voorkomen. 

Met een 1-1 ruststand viel er weinig tevredenheid langs de lijn op te tekenen. Het vertoonde spel gaf daar ook geen aanleiding toe. Het was dan ook niet vreemd om bij aanvang van de tweede helft drie wissels aan Fortuna zijde te zien. Ivan, Arsenio en Dani kwamen in het veld en dat betekende dat Cerezo, Stijn en Jeiel konden douchen.  Arsenio deed al snel van zich spreken met een schot dat eindige op de lat. Toch was Fortuna verre van overtuigend. De Meer speelde beslist niet als een zwaar teleurgestelde degradant. Sterker nog: meer en meer drongen zij aan. Dat werd op zeker moment de kop ingedrukt en was er sprake van een soort van Fortuna W offensief en het wachten was op de goals aan F-kant. Van dat aanvallen wist De Meer echter slim te profiteren en wist op (kinderlijk) eenvoudige wijze de 1-2 te scoren. De Fortuneze verdediging zag er niet goed uit.

Eenmaal bij zinnen gekomen was het toch weer Fortuna dat eerst nog op de paal wist te schieten. Dat leek het sein voor aanvalsdrift. Een voorzet van Dani werd gevolgd door indrukwekkende omhaal van Arsenio die (helaas) net over ging. Daarna komt Joel er in voor Jasper en gaat ook Cani er af. Voor hem komt Youp binnen de lijnen.

Hoewel het spel van Fortuna niet om over naar huis te schrijven was ontstond er toch weer hoop langs de lijn. Een supporter met medische achtergrond was daar niet van overtuigd. ‘Als het 1-3 wordt ga ik echt naar huis’ maar gelukkig moest Dr Abe tot en met het laatste fluitsignaal blijven.

Opstormend vanaf de middenlijn is het eerst Dani die lijkt te gaan scoren. Alleen voor de Meer keeper schiet hij echter over. Met nog een kwartier te gaan blijft het niveau bedroevend. ‘We hebben al meer wedstrijden in de slotfase naar ons toegetrokken’ aldus de kenners langs de lijn. En dat werd ook nu weer in de praktijk gebracht. Eerst was het Arsenio die de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De Meer kwam nog terug, maar zag een aanval boven het doel eindigen.  In de beroemde/beruchte slotfase kon een prima combinatie door Youp worden afgerond (3-2) en ging er een zucht van verlichting langs de lijn en ongetwijfeld ook op het veld. In de slotseconden werd het zelfs nog 4-2 via Arsenio en eindigde dit duel met gejubel. 

Een bijzonder potje. Een soort van Midzomeravondvoetbal op zondagmiddag. Dat is misschien wat kort door de bocht, maar zo voelde het wel. Een wedstrijd ook waarbij op twee gedachten gehinkeld moest worden. ‘Terwijl je nog voor lijfsbehoud aan de ene kant en zelfs nacompetitie aan de andere kant speelt’ 

Wat nu voor de Fortunezen rest is de jacht op de periodetitel. Naar onderen kijken voor de Wormerveerse brigade hoeft gelukkig niet meer.

De uitslagen:
Schermafbeelding_2023-05-14_om_21.32.12.png

De actuele stand:
Schermafbeelding_2023-05-14_om_21.33.07.png

En het eerstkomende programma:
Schermafbeelding_2023-05-14_om_21.32.50.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl