KFC duwt goed spelend Saenden nacompetitie in

Koog aan de Zaan- Door de nederlaag van zondagmiddag bij KFC is het onvermijdelijk dat Saenden alleen nog de nacompetitie heeft om handhaving in de 2e klasse af te dwingen. De thuisploeg uit Koog aan de Zaan won de derby met 2-1.

Niet voor het eerst in dit seizoen speelde het team van Guillaume Groot een prima wedstrijd, maar moest toch met lege handen van het veld af. KFC- de ploeg van oud Saenden trainer Rene Reijinga- bleek zondagmiddag de gelukkigste ploeg in een sportieve wedstrijd onder uitstekende leiding van scheidsrechter Rob Wassink die heel goed in de gaten had wat een derby is en daar ook naar handelde. Zowel KFC als Saenden hadden aanvankelijk wat tijd nodig om in de wedstrijd te komen, maar beide teams hielden elkaar in evenwicht. Uitgespeelde kansen werden er niet genoteerd en als er al kansen waren dan was dat uit standaard momenten. De 1-0 voor de thuisploeg kwam voor iedereen uit de lucht vallen. Een zwak moment in de Saenden defensie werd genadeloos afgestraft. Een domper voor het goed spelende Saenden, dat na dit moment de draad weer oppakte maar niet in staat bleek een vuist te maken. Het enige wapenfeit in de eerste helft was een afstandsschot dat door de KFC-keeper op een fraaie wijze uit de kruising werd gehaald. Natuurlijk kreeg KFC ook mogelijkheden maar de voorwaartsen misten de scherpte.

In de 2e helft kwam Saenden na een tactische wijziging goed uit de kleedkamer en deed het zich tekort door de kansen niet te benutten. Via Ferry Heijnis werd nog wel de verdiende gelijkmaker gescoord (1-1) maar in het vervolg van de wedstrijd had Saenden meerdere momenten om de wedstrijd in het slot te gooien. Kansen die benut hadden moeten worden om een verdiende overwinning veilig te stellen. In de 81e minuut werd voor Saenden nog pijnlijker toen na een alweer gemiste kans KFC in de omschakeling razendsnel wel scoorde: 2-1. Al met al een onnodige en heel pijnlijke nederlaag voor Saenden dat misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen heeft gespeeld. Nacompetitie voor het Wormerveerse Saenden is het geen dat rest.

Zondag 14 mei 2023: KFC-Saenden 2-1