Jong AZ blijft hoogstgeklasseerde KKD ploeg: Ploeg van Maarten Martens boekt zege op Jong Ajax.

Jong AZ pakt drie punten in Amsterdam

Amsterdam- Op De Toekomst heeft Jong AZ met 1-2 van Jong Ajax gewonnen. Zico Buurmeester en Iman Griffith namen de doelpunten voor hun rekening. Door deze overwinning sluit Jong AZ het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen af als hoogst geklasseerde beloftenteam. 

Voor Jong AZ was het de laatste uitwedstrijd van het huidige Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Jong Ajax dacht na vier minuten al op voorsprong te komen, maar Silvano Vos scoorde van dichtbij vanuit buitenspelpositie. Daarop losten de beloften uit Amsterdam nog een aantal schoten, maar een poging van Gabriel Misehouy ging over en een inzet van Ar’Jany Martha verdween naast. 

Barasi
Op slag van rust kwam Jong AZ tot een enorme mogelijkheid. Fedde de Jong combineerde mooi met Yusuf Barasi en laatstgenoemde kwam tot een kopbal, maar doelman Tom de Graaff hield op katachtige wijze de bal knap uit zijn doel. Een poging van Misehouy werd aan de andere kant gehouden door Hobie Verhulst en dus gingen we met de brilstand rusten. 

Schitterende goal
De ploeg van Maarten Martens kwam sterk uit de kleedkamer en dat resulteerde direct in een schitterende goal. Na een prachtige combinatie tussen Barasi en Zico Buurmeester kon laatstgenoemde de bal rustig binnen schieten. Jong AZ kwam op voorsprong in Amsterdam. 

Tweede goal
Na 72 minuten spelen kwam Jong AZ tot de volgende enorme mogelijkheid. Barasi werd weggestuurd en speelde de bal op invaller Kees Smit. De middenvelder vond mede-invaller Ernest Poku voor het doel, maar de aanvaller schoot tegen de paal. Slechts twee minuten later was het dan wel raak. Een steekpass werd niet goed verwerkt door De Graaff en Griffith profiteerde optimaal door de doelman te omspelen en binnen te tikken voor de 0-2.

Slotfase
Nadat een poging van Griffith net naast ging wist Jong Ajax aan de andere kant de spanning terug te brengen. Het was Martha die het laatste zetje leek te geven. Nadat Verhulst nog een goede redding in huis had op een poging van Tristan Gooijer kwam Jong AZ niet meer in de problemen en ging het met de drie punten naar huis. 

Martens: ‘Goed moment op voorsprong’

“We hebben op de juiste momenten gescoord”, vertelde Martens. “In de eerste helft hebben we één grote kans met die kopbal van Barasi, maar na rust kwamen we op een goed moment op voorsprong. Daarna kon het qua effectiviteit wel beter, want we hadden eerder op 0-2 kunnen komen. Dat had ons wat meer lucht gegeven. Nu bleef het echt een wedstrijd.”

Motivatie
Dat Jong AZ de competitie als hoogst genoteerde beloftenploeg gaat afsluiten is mooi meegenomen. “Dat is leuk voor mij, alle spelers en iedereen die keihard met dit team heeft gewerkt. We hebben al een recordaantal punten, kunnen ook onze hoogste eindnotering ooit halen en houden ander Jong-teams onder ons. Dat zijn geen hoofddoelen, maar wel iets waar je motivatie uit haalt.”

https://youtube.com/watch?v=kxso6F-8qgc%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong Ajax – Jong AZ 1-2 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong Ajax: Tom de Graaff; Youri Regeer, Olivier Aertssen, Donny Warmerdam, Tristan Gooijer; Silvano Vos, Kristian Hlynsson (46. Stanis Muzambo), Gabriel Misehouy; Ar’jany Martha, Christian Rasmussen, Jaydon Banel.

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Loek Postma, Lewis Schouten, Misha Engel, Finn Stam; Nick Twisk (88. Jeremiah Esajas), Fedde de Jong, Zico Buurmeester (65. Kees Smit); Iman Griffith, Yusuf Barasi (81. Ricuenio Kewal), Ro-Zangelo Daal (65. Ernest Poku). 

Scoreverloop: 52. Buurmeester 0-1, 74. Griffith 0-2, 86. Martha 1-2.
Gele kaarten: Regeer, Martha, Vos (Jong Ajax), Stam (Jong AZ). 
Scheidsrechter: Clay Rupteri.