Jong AZ speelt gelijk tegen TOP Oss

Zaanstad- Jong AZ heeft maandagavond op het eigen AFAS Trainingscomplex gelijkgespeeld tegen TOP Oss. Lange tijd leken de beloften op weg naar een nederlaag, maar in de slotfase nam invaller Ernest Poku de gelijkmaker voor zijn rekening: 1-1. Daarmee blijft de ploeg van Maarten Martens elfde in de Keuken Kampioen Divisie. 

Het was de eerste van drie seizoenfinales voor Jong AZ, dat sowieso al een puntenrecord heeft neergezet dit seizoen. Met het gelijkspel vandaag werd dat record – nu 48 punten – weer verder aangescherpt. 

Openingsfase
Jong AZ begon fel aan de wedstrijd. Al binnen een minuut kwam Iman Griffith tot een grote kans, maar de aanvoerder mikte naast. Twee minuten later nam Zico Buurmeester de bal ineens op de pantoffel, maar ook zijn inzet ging naast. Schoten van Fedde de Jong en Mexx Meerdink waren een eenvoudige prooi voor doelman Thijs Jansen. Aan de andere kant was Daniël Deen alert op een poging van Bradley van Hoeven. 

Tegengoal
Met een halfuur spelen kwam TOP Oss dan plots op voorsprong. Een lage voorzet van Illounga Pata werd door niemand aangeraakt en belandde in het doel. Jong AZ moest in de achtervolging, maar wist voor rust de schade niet te herstellen. Een poging van Meerdink werd gepakt door Jansen en even later schoot De Jong over. Met 0-1 gingen we aan de thee. 

Tweede helft
De tweede helft was minder spectaculair. Jansen lag in de weg bij een poging van Barasi en na meer dan een uur spelen schoot de spits over. Met nog een kwartier op de klok kwam Griffith heel dichtbij de gelijkmaker, maar zijn poging ging tegen het aluminium. 

Invaller
Lange tijd leek Jong AZ puntenverlies te leiden, maar in de 88e minuut was daar invaller Ernest Poku. De aanvaller passeerde zijn man en schoot binnen voor de late gelijkmaker. Daarop zette Jong AZ een slotoffensief in. Buurmeester schoot echter net over en een poging van Jeremiah Esajas werd geblokt. Daarmee eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel.

Poku: ‘Brachten nieuwe energie’
“We komen op achterstand en lopen daardoor achter de feiten aan”, blikte Poku terug op de wedstrijd. “Ik kwam samen met Ricuenio Kewal, Nick Twisk en Jeremiah Esajas als invaller in het veld. Wij brachten nieuwe energie en zelf kon ik gelukkig een goaltje meepikken. Er zat in de tweede helft meer in, maar als je niet kunt winnen moet je op z’n minst gelijkspelen. Dat hebben we gelukkig gedaan.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – TOP Oss 1-1 (0-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Daniël Deen; Finn Stam, Wouter Goes (64. Nick Twisk), Maxim Dekker (64. Jeremiah Esajas), Misha Engel (78. Ricuenio Kewal); Lewis Schouten, Fedde de Jong, Zico Buurmeester; Iman Griffith, Mexx Meerdink (64. Ernest Poku), Yusuf Barasi. 

Opstelling TOP Oss: Thijs Jansen; Ilounga Pata, Lorenzo Pique, Joshua Mukeh, Dean van der Sluys; Justin Mathieu, Vasilios Pavlidis, Joshua Sanches; Bradly van Hoeven, Kay Tejan, Jearl Margaritha. 

Scoreverloop: 30. Pata 0-1, 88. Poku 1-1. 
Gele kaarten: Mukeh (TOP Oss). 
Scheidsrechter: Wouter Wiersma.
Toeschouwers: 416. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl