Doek valt voor Oostzaners: OFC degradeert in Katwijk uit 2e divisie: Quick Boys met 2-0 de onterechte winnaar.

spelersleegloop een feit en na 7 juni bekend hoe vlaggenschip verder gaat.

Oostzaan- OFC is afgelopen zaterdag in Katwijk gedegradeerd uit de 2e divisie. Quick Boys won onterecht met 2-0 van de ploeg uit Oostzaan. OFC was negentig minuten lang de betere ploeg maar ging door twee treffers in blessuretijd ten onder.

Wat al in de lucht hing is definitief. Maar of dat betekent dat de Oostzaners volgend seizoen in de derde divisie uitkomen is nog de grote vraag.

Een rotseizoen waarin zaterdag in blessuretijd Souffiane Reclaoui ook nog van het veld werd gestuurd. Dat betekent komende zaterdag puzzelen voor trainer Pieter Mulder.

Hoe het nu verder moet daarin geeft OFC binnenkort uitsluitsel. Maar op normale manier doorgaan in de derde divisie lijkt lastig te worden. Een optie kan zijn dat de club overstapt naar de zaterdag. Daar staat de zaterdag 1 er niet goed voor en degradatie naar de 4e klasse dreigt. Weinig hoopvols maar mogelijk zit er niets anders op. De in Almere woonachtige trainer Mulders vertrekt aan het einde van het voetbalseizoen maar ook veel spelers verlaten de club. Een nieuwe trainer is er ook nog niet aangetrokken.

Andere divisie clubs haalden spelers op in Oostzaan. Niels Butter werd al vroeg door IJsselmeervogels benaderd en het afgelopen zondag gepromoveerde ADO’20 haalde Denzel Prijor, Nino van den Heuvel en Souffiane Reclaoui. De Volendammers Max Veerman en Niels Springer gaan naar Koninklijke HFC. Die andere Volendammer: Eric Veerman gaat terug naar rkav Volendam. Het Amsterdamse AFC neemt Rano Burger en Maxwell Frimpong over. Zaankanter Gendridge Prijor gaat spelen voor ASWH terwijl Daryl Baly voor FC Lisse en Demio Walberg voor Purmersteijn gaan. HBOK toonde interesse in de OFC’ers korrel: Joel Donald, Joel Amakodo, Derrin Wijdenbosch en Ayoub Haddad.

Zaterdag 6 mei: 2e divisie

Quick Boys- OFC 2-0

90+1. S. van Duijn 1-0, 90+3. Junte 2-0. Rood: 90+2. Reclaoui (OFC).

kvv Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Staal, Kamp (56. Mahmoed), Nwankwo, Owusu, Franken (89. L. van Duijn), Runderkamp, El Kachati (83. S. van Duijn), Van den Meiracker, Panka (46. Junte).

OFC: Bouwman; Frimpong, Wijdenbosch, Van den Heuvel, Baly; Amakodo, E. Veerman (59. Haddad), Walberg (75. Van der Linde); M. Veerman (86. Ten Hoope), Belarbi (75. Butter), Reclaoui.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl