Fortuna W (zat) met de hakken over de sloot tegen Broek in Waterlandse SDOB

Wormerveer- En weer is er een finale winnend afgesloten door de mannen van Marcel Blank en Geert ROl. Tegen SDOB ging het beslist niet vanzelf. De Broekers weigerden zich neer te leggen bij het technisch vaardigere spel aan onze kant en knokten voor iedere meter. De uiteindelijke 3-2 zege werd logischerwijs met het nodige gejuich binnengehaald.

Bij de geelhemden uit Broek op Waterland een bekende langs de lijn. Trainer Jeroen Kroes was ooit een begenadigd spits bij QSC en daarna tal van andere clubs. Ook als trainer weet hij hoe je resultaat moet behalen. Deze wedstrijd moest hij achter het hek plaatsnemen. Daardoor kon hij goed luisteren naar het clublied van de thuisclub gezongen door broer Wolter.

De sfeer zat er wat Fortuna betreft meteen goed in. Zonder dat er een SDOB’er aan de bal was geweest stond het al 1-0. Volgens mij door Kenyon, maar het kan ook Sam zijn geweest. 

Dan verwacht je dat je meteen een stevige dreun hebt uitgedeeld, maar de gasten wisten zich snel te herpakken. Mede dankzij goed keeperswerk van Justin bleef het wonderwel 1-0. Het was net of SDOB weigerde te scoren. 

Na zo’n 20 minuten leverde Kenyon een perfecte voorzet af op Bafode die prachtig de 2-0 liet aantekenen.  Ook nu leek SDOB niet uit het lood geslagen en wist zich andermaal diverse mogelijkheden te verschaffen. Het vizier stond gelukkig niet op scherp.  best wat mogelijkheden creëert geen reden voor F paniek.

Na de pauze komt Dani in het veld en bleef Bafode onder de douche.  Enige onachtzaamheid in de Fortuna W defensie betekende de 2-1. Op zich niet onlogisch. De aanval er op is het gat echter weer twee goals in F voordeel als Dani na een fraaie rush de 3-1 binnen laat hobbelen. Dat geeft weer even wat rust.

Kenyon en Sydney gaan er uit en Sam Emmerig en Jordy Gorter komen er in. Richting ht eind Evan de strijd een ongelukkige situatie in het F-strafschopgebied en via een Fortunees been verdwijnt de bal in het net (3-2). De spanning is volop aanwezig en de SDOB supporters – in grote betalen aanwezig – laten zich gelden. Er wordt aan Wormerveerder zijde verder gewisseld. Timo Stam voor Kenn Limmen en Mike Limmen ging eruit en Raul Fernández kwam erin. 

Een uitval van Fortuna eindigt nog onverwachts met een schot op de paal en meteen daarop staat menig F-supporter even aan de grond genageld. SDOB lijkt de gelijkmaker te scoren, maar doet dat in buitenspelsituatie. De arbiter heeft dat – zo vinden de Fortunezen – prima gezien.  Gelukkig komt er geen verandering meer in de stand en mag je dit een zwaar bevochten maar o zo prettige winst noemen. In het vervolg maar eerder de trekker overhalen? 

Dat maakt onderstaande stand actueel:

Schermafbeelding_2023-05-03_om_22.17.43.png

Er wachten nu nog twee thuiswedstrijden. Op 13 mei tegen HCSC en op 27 mei tegen FC Castricum.