SVA Kampioen na 4-1 zege op WSV`30: promotie naar 2e klasse een feit.

Assendelft- SVA had op voorhand vier wedstrijden voor de boeg om kampioen te worden. Het was een kwestie van tijd maar het thuisduel van zondag 30 april op een zonnige dag leek toch het mooiste moment om het af te maken. Het lukte want SVA won uiteindelijk met 4-1 van WSV`30.

De spanning voor de kampioenswedstrijd tegen WSV’30 was voelbaar bij SVA. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Jeroen Beukman het niet cadeau tegen de fel spelende gasten uit Wormer. Na rust bewees SVA een sterk collectief te zijn in de derde klasse. Een 0-1 achterstand werd omgebogen tot 4-1.

Alles dat je maar kon wensen bij een kampioenswedstrijd was aanwezig. Een voorjaarszon, enthousiast publiek met vuurwerk in een derby tegen streekgenoot WSV`30 uit Wormer. Het bezoekende WSV’30 van trainer Arjen Zwaan had gekozen voor een defensieve speelstijl en loerend op de counter. Daar had de thuisploeg het zichtbaar moeilijk mee. De bezoekers hielden de ruimte klein waardoor het voor SVA lastig voetballen was.

WSV`30 keeper Roy Wigman van WSV’30 bleek zondagmiddag een behoorlijke sta in de weg. Val voor het eindsignaal voor rust werd de wedstrijd op zijn kop gezet door Luuk Mol die voor WSV’30 de 0-1 scoorde. Binnen de tien minute na rust kon Noah Bruins toch de vroege aansluitingstreffer aantekenen. Een kwartier voor tijd forceerde SVA- via een afstandsschot van Milan Ebbelaar- dan toch de 2-1 voorsprong en was de ban gebroken. Gianluca Locatelli en Luuk Ranzijn waren verantwoordelijk voor de 3-1 en 4-1 waardoor de champagne kon worden ontkurkt. SVA Assendelft speelt volgend seizoen in de 2e klasse zondag.

3e klasse-C zondag 30 april: SVA- WSV`30 4-1 (0-1)

43. Mol 0-1. 52. Bruins 1-1, 77. Ebbelaar 2-1, 83. Locatelli 3-1, 90+3. Ranzijn 4-1.

SVA: Boon; Nusse (70. Ranzijn), Hesp (88. Van Zweden), Ebbelaar, Plugge; Kriek, Beukman, Dijkers (58. Van Egmond); Bruins, Locatelli, Rijkhoff (88. De Waart).

WSV’30: Wigman; Hollander (80. Grondman), Hoekzema, Dekker, Temme, Hoek (74. Vd Laan); Kleij, Besseling (46.Van Essen), Vredevoort (74. Deurholt); Mol, Van Putten (42. Sierhuis).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl