Jong AZ wacht verre reis naar Maastricht

Zaanstad- Voor Jong AZ staat vrijdag één van de verste uitwedstrijden van het seizoen op het programma. De ploeg van trainer Maarten Martens reist af naar De Geusselt voor een ontmoeting met MVV. De aftrap is om 20:00 uur. 

De Alkmaarders gingen vrijdag op zure wijze onderuit bij FC Dordrecht. In het Mathoholic Stadion van De Schapekoppen werd het 1-0 door een goal in blessuretijd. 

Volgende generatie
In Dordrecht mocht een volgende generatie Jong AZ’ers al aan het niveau ruiken. Zo maakten Julian Oerip (AZ Onder 18), Elijah Dijkstra (AZ Onder 17) en Jasper Hartog (AZ Onder 17) hun profdebuut. 

Europese hoofdprijs
In Genève schreef een aantal Jong AZ’ers geschiedenis. Rome-Jayden Owusu-Oduro, Wouter Goes, Jurre van Aken, Finn Stam, Lewis Schouten, Dave Kwakman, Fedde de Jong, Jayden Addai, Mexx Meerdink en Ro-Zangelo Daal verbleven van woensdag tot en met dinsdag in Zwitserland voor de Final Four van de UEFA Youth League. Met succes, want de AZ’ers keerden terug met een Europese hoofdprijs, de eerste in de clubgeschiedenis van AZ. 

Heldenrol
In de halve finale van het Onder 19-equivalent van de Champions League werd Sporting CP verslagen. Ernest Poku en Daal maakten een vroege achterstand ongedaan, maar de Portugezen kwamen kort na rust met een penalty weer op gelijke hoogte. Een strafschoppenserie moest voor beslissing zorgen. Daarin vertolkte Owusu-Oduro een heldenrol met twee reddingen en schoot Addai de winnende binnen. 

Overtuigende beslissing
In de finale wachtte een treffen met Hajduk Split. De Kroaten waren een geduchte tegenstander, dat eerder clubs als Manchester City, Borussia Dortmund en AC Milan versloeg. AZ nam vlak voor rust de leiding toen Addai andermaal koelbloedig bleef met een strafschop. In de 70e minuut zorgde een overtuigend AZ voor de beslissing. Door twee goals van zowel Poku als Meerdink werd het liefst 5-0 en mocht AZ The Lennart Johansson Trophy in ontvangst nemen. 

https://youtube.com/watch?v=SY4_tgEU04o%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Sterke reeks
MVV heeft de laatste weken een goede flow te pakken. De Sterrendragers won vier opeenvolgende wedstrijden. Zo werden FC Eindhoven (3-2), Helmond Sport (1-2), FC Dordrecht (2-1) en Jong PSV (0-1) geklopt. De zuiderlingen zijn met een vijfde plaats volop in de race om plaatsing voor de nacompetitie. 

Dekker, Meerdink en Allouch
De laatste ontmoeting met MVV resulteerde voor Jong AZ in een driepunter. In eigen huis werd het 3-1 door goals van Maxim Dekker, Meerdink en Soulyman Allouch. Dat was al de vierde keer dat de beloften van de club uit Maastricht wonnen. Verder bleef het in de tien eerdere ontmoetingen nog twee keer gelijk en trok MVV ook vier keer aan het langste eind. 

https://youtube.com/watch?v=MMByCORYkKM%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Robin Vereijken. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Joey Waleveld en Robert Kunst. Roy Janssen is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

TOP Oss
Op maandag 8 mei speelt Jong AZ weer voor eigen publiek. Dan staat een duel met TOP Oss op de rol. De aftrap is om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
PEC Zwolle – FC Dordrecht
FC Eindhoven – Jong FC Utrecht
Heracles Almelo – Jong PSV
TOP Oss – Almere City FC
MVV Maastricht – Jong AZ
FC Den Bosch – SC Telstar
VVV-Venlo – Jong Ajax
ADO Den Haag – Helmond Sport

Zaterdag:
NAC Breda – Roda JC
Willem II – De Graafschap 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl