Huldiging AZ Jeugd Onder de 19 op het Waagplein in Alkmaar op 29 april

Prestatie van formaat

Alkmaar/Zaanstreek- De gemeenten Alkmaar en Zaanstad zijn enorm trots op de jongens O19 van AZ door het winnen van de finale van de UEFA Youth League. Zij worden daarom gehuldigd op zaterdag 29 april om 19.30 uur op het Waagplein in Alkmaar.

Het team stapt zaterdag om 18.45 uur op de boot en vaart via het Stadstrand, Bierkade en Zijdam de binnenstad in. Om 19.30 komen ze aan op het Waagplein, waar ze feestelijk onthaald worden op het podium. Op het podium worden de spelers en de staf toegesproken door de trotse lokale bestuurders. Daarna volgt de officiƫle huldiging van de sporters en staf door burgemeester Schouten. Natuurlijk krijgen de spelers zelf ook de gelegenheid iets te zeggen tegen alle verzamelde fans.

Wethouder Sport gemeente Zaanstad Gerard Slegers: “De thuisbasis van de AZ-jeugd is het Zaanse trainingssportcomplex op Kalverhoek. De gezamenlijke inzet van AZ en Zaanstad om tot dit fantastische sportcomplex te komen is op veel fronten zeer waardevol geweest. Ik spreek hierbij mijn waardering uit voor de visie van Robert Eenhoorn en zijn team. Wij zien de spelers die de Youth League hebben gewonnen dagelijks trainen op dit mooie sportcomplex. Al deze inspanningen hebben uiteindelijk geresulteerd in het winnen van de Youth League. Een prestatie van formaat!”

Burgemeester Anja Schouten van Alkmaar: “De jeugd van AZ heeft afgelopen maandag met overweldigend succes de finale van de Youth League gewonnen. Daarmee schreven ze voetbalgeschiedenis. Geen enkele Nederlandse club heeft deze prestatie eerder geleverd. Het was wereldnieuws. Ik volg deze ploeg al een tijdje en zag in Barcelona al hoeveel talent deze jongens hebben. Ik ben enorm trots op ze. We gaan er zaterdag een mooi en welverdiend feest van maken voor de spelers, staf en natuurlijk alle fans, jong en oud.” De huldiging van het team richt zich op de jeugd en dus nodigen de gemeenten vooral ook families en kinderen uit om hier een fantastisch en gezellig feest van te maken. Het feest op het Waagplein duurt tot 20:30 uur en is ook te volgen op schermen rondom het podium.