Toekomst OFC in het ongewisse: Waslijst aan blessures, ook Daryl Baly valt tegen Scheveniging weer geblesseerd uit.

Oostzaan- OFC nadert het einde van het seizoen. De kans is groot dat de Oostzaners degraderen uit de tweede divisie. Maar in ieder geval wel met opgeheven hoofd want de ploeg is maar weinig keer echt weggespeeld. Veel pech en blessuregevallen liggen hieraan ten grondslag.

In theorie kan OFC zich nog handhaven maar waarschijnlijker is dat het doek over twee weken in Katwijk in de uitwedstrijd tegen kvv Quick Boys valt. Dan wordt ook meer duidelijk over de toekomst van de club want de sponsor is gestopt.

De grote vraag is of OFC als stichting door zal gaan in de derde divisie of wellicht terugschakelt naar de zaterdag. Maar ook die ploeg verkeert in degradatiezorgen. Nu al zeker is dat een groot deel van de selectie volgend seizoen zijn geluk elders zoekt. En OFC heeft nog altijd geen opvolger voor trainer Pieter Mulders. Clubman Jaap de Vries laat weten dat er nog niet veel bekend is en hij nog niet veel kan zeggen. Wel is bekend dat de plannen voor volgend seizoen pas worden gepresenteerd als er over enkele weken meer bekend is op sportief gebied.

Waslijst aan blessures

Zaterdag was het wederom improviseren voor trainer Mulders. Er werd zelfs een beroep gedaan op kind van de club Sonny ten Hoope. Naast de langdurig geblesseerde Fernando Lewis en Fons Gemmel zitten ook Niels Butter, Joel Donald, Rano Burger, Denzel Prijor, Derrin Wijdenbosch en Victor van der Linde in de lappenmand. De van origine Zaankanters Genridge Prijor en Darryl Bäly vallen hier sinds zaterdag ook weer onder. Al vanaf het begin zat het de Oostzaners met de ziekenboeg niet mee. Een van de redenen van de aanstaande degradatie.

voetbal tweede divisie

Zaterdag 22 april: OFC- Scheveningen 1-1

Karakteristieken: 21. Immers 0-1, 85. E. Veerman 1-1.

OFC: Bouwman; G. Prijor (8. Reclaoui/70. E. Veerman), Van den Heuvel, Baly (70. Ten Hoope), Frimpong; Haddad, Walberg, Amakodo, M. Veerman, Springer; Belarbi.

Scheveningen: Van der Maaten; Gomez-Nieto, De Jong, Van Koesveld, Koorndijk; Van Kleef, De Vlugt (75. Rieder), Immers; Aldogan, De Niet, Peters (75. Markvoort Beke).