Schapenkoppen in Dordrecht met 1-0 te sterk voor Jong AZ.

Jong AZ verliest van Dordrecht

Dordrecht- Jong AZ heeft vrijdagavond verloren van FC Dordrecht. Tegen De Schapenkoppen bleef de brilstand lang op het scorebord staan, maar in de slotfase viel toch nog de tegengoal. Aan de kant van Jong AZ maakten twee spelers hun profdebuut. 

De wedstrijd werd met een kwartier vertraging afgetrapt vanwege aanhoudend onweer. Bij Jong AZ zaten met Arouna Kabba, Jesse Buurmeester, Elijah Dijkstra, Teun Gijselhart, Julian Oerip en Jasper Hartog liefst zes spelers op de bank die hun profdebuut nog moesten maken. 

Eerste helft
Het was een eerste helft waarin weinig gebeurde. In de twintigste minuut konden we de eerste kans van de wedstrijd noteren, toen Bartek Smolarczyk uit een hoekschop over het doel van Daniël Deen kopte. Aan de andere kant werd na meer dan een halfuur spelen Zico Buurmeester goed weggestuurd door Yusuf Barasi, maar de middenvelder kreeg oog in oog met Liam Bossin de bal niet langs de doelman. Met 0-0 gingen we rusten. 

Kansen
De ploeg van Maarten Martens begon feller aan de tweede helft. Een poging van Barasi kon niet goed gepakt worden door Bossin, waardoor Iman Griffith de kans op de rebound kreeg. De aanvoerder mikte echter naast. Enkele minuten later werd een uithaal van Barasi wel goed gepakt door Bossin. Met iets meer dan een uur op de klok kwam Elijah Dijkstra binnen de lijnen. Het betekende het profdebuut voor de verdediger. 

Elijah Dijkstra maakte vanavond zijn profdebuut.

Rood
Het laatste kwartier van de wedstrijd moest FC Dordrecht het doen met tien man. Tidjany Touré ontving na een opstootje zijn tweede gele kaart en mocht vroegtijdig gaan douchen. Met het inbrengen van Jasper Hartog zou er aan de kant van Jong AZ vervolgens nog een tweede profdebutant volgen. 

Tegengoal
In de laatste minuten van de wedstrijd viel dan toch nog de goal voor FC Dordrecht. El Azzouzi schoot uit de kluts binnen, waardoor Jong AZ zonder punten uit Dordrecht vertrok. In de blessuretijd had Julian Oerip zijn profdebuut nog gemaakt.

‘Mag nooit gebeuren’
“We hadden een paar kansen waar eigenlijk een goal uit moet vallen”, reageerde Nick Twisk na afloop. “We hadden wel de controle. Dan kom je met een man meer te staan en dan spelen we dat heel slecht uit. Het mag natuurlijk nooit gebeuren dat je dan nog verliest.” Vrijdag 28 april speelt Jong AZ de volgende wedstrijd. Dan reist de ploeg van Martens af naar Maastricht voor het duel met MVV. 

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
FC Dordrecht – Jong AZ 1-0 (0-0)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling FC Dordrecht: Liam Bossin; Anouar El Azzouzi, Samuele Longo (90+2. Pepijn Doesburg), Jari Schuurman, Jop van der Avert, Tim Receveur, Abdallah Aberkane (82. Benjamin Reemst), Malhory Noc (90+2. Jaymillio Pinas), Mathis Suray, Tidjany Touré, Bartek Smolarczyk. 

Opstelling Jong AZ: Daniël Deen; Jereno van Gom (90+1. Julian Oerip), Loek Postma, Maxim Dekker (63. Elijah Dijkstra), Misha Engel; Nick Twisk, Zico Buurmeester (46. Nick Koster), Damienus Reverson; Ricuenio Kewal (83. Jasper Hartog), Yusuf Barasi, Iman Griffith. 

Scoreverloop: 87. El Azzouzi 1-0. 
Gele kaarten: 
Longo, Touré (FC Dordrecht), Dijkstra, Van Gom (Jong AZ). 
Rode kaarten: 
Longo (FC Dordrecht). 
Scheidsrechter: 
Michael Eijgelsheim. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl