Na zege op Utrecht wacht duel FC Dordrecht- Jong AZ

Jong AZ naar Matchoholic Stadion voor duel met laagvlieger Dordt.

Zaanstad- Na een overtuigende zege op Jong FC Utrecht reist Jong AZ vrijdag af naar het Matchoholic Stadion. De ploeg van trainer Maarten Martens staat daar tegenover FC Dordrecht. De aftrap is om 20:00 uur. 

De Alkmaarders herstelden zich maandag van een mindere periode. Op het eigen AFAS Trainingscomplex werd Jong FC Utrecht met ruime cijfers verslagen. Door doelpunten van Mexx Meerdink (2x), Fedde de Jong en Yusuf Barasi werd het liefst 4-0. 

https://youtube.com/watch?v=NVUABH8GJl0%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Geweldige dieptepass
Meerdink nam de eerste twee treffers voor zijn rekening. Eerst kopte hij fraai binnen uit een voorzet van Zico Buurmeester, waarna hij vlak voor rust uit een steekpass van Lewis Schouten ook de 2-0 produceerde. Dat waren zijn zesde en zevende treffer in de Keuken Kampioen Divisie van dit seizoen. Ook De Jong werd bediend door Schouten, die zijn teamgenoot met een geweldige dieptepass vrij voor de keeper zette. Barasi gaf in de slotfase vanaf de penaltystip de nekslag. Voor de Turkse jeugdinternational was dat al zijn tiende goal van het seizoen. 

Team van de Week
Naast de drie punten kregen Wouter Goes en Meerdink ook nog een andere vorm van erkenning voor hun prestaties. Zij werden door de Keuken Kampioen Divisie opgenomen in het Team van de Week. 

Puntenrecord
Door de zege op Jong FC Utrecht heeft Jong AZ voor het tweede seizoen op rij een eigen puntenrecord neergezet. Vorig jaar stonden de beloften aan het einde van de rit op 42 punten, wat toen het hoogste aantal ooit op profniveau. Dit seizoen staat Jong AZ al op 44 punten, met nog vijf wedstrijden te gaan. 

Achttiende
FC Dordrecht ging vrijdag onderuit tegen MVV Maastricht. In het stadion van de zuiderlingen werd het 2-1. De club uit Zuid-Holland bezet de achttiende plaats. In 33 wedstrijden behaalde het dertig punten. Dat deed het met acht zeges, zes remises en negentien nederlagen. 

Reverson, Engel en Allouch
Van de vorige tien ontmoetingen wonnen beide teams er vier. Tweemaal bleef het gelijk. Eerder dit seizoen mocht Jong AZ nog drie punten bijschrijven na een overwinning op De Schapekoppen. In Zaanstad werd het toen 3-1 door goals van Damienus Reverson, Misha Engel en Soulyman Allouch. 

https://youtube.com/watch?v=93MA1kv5bRY%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Michael Eijgelsheim. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Rick van Rijn en Rik ter Hoeve. Shona Shukrula is aangesteld als vierde official. 

Live
FC Dordrecht – Jong AZ is vrijdag te volgen via het Twitter-account van AZ en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

TOP Oss
Op vrijdag 28 april reist Jong AZ af naar MVV Maastricht. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op maandag 8 mei. Dan komt TOP Oss op bezoek in Zaanstad. De aftrap is om 20:00 uur. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Almere City FC – PEC Zwolle
Roda JC – FC Den Bosch
FC Eindhoven – NAC Breda
De Graafschap – ADO Den Haag
SC Telstar – VVV-Venlo
FC Dordrecht – Jong AZ
Helmond Sport – Heracles Almelo
Willem II – TOP Oss

Maandag:
Jong PSV – MVV Maastricht
Jong FC Utrecht – Jong Ajax

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl