Zaalvoetbalvrouwen Fortuna W in afscheidsjaar kampioen.

Wormer- Er zijn tijden geweest dat dergelijke koppen jaarlijks gemaakt konden worden. En nu is het – naar alle waarschijnlijkheid – de laatste keer dat de Vrouwen van Fortuna Wormerveer het kampioenschap (in de zaal) wisten te scoren.

Daarmee lijkt een definitief einde te zijn gekomen aan wat eens de best presterende (sport)tak van de club is geweest. Uit naam van WFC en later Fortuna Wormerveer speelden de vrouwen en meisjes van onze club op het hoogste niveau. Zo hoog dat AZ er ooit brood in zag om de hele selectie over te nemen, op ons complex bleef trainen en aansluitend in de seizoenen 2007-2008, 2008-2009 en 2009-2010 landkampioen werd. In 2010-2011 werd de KNVB beker gewonnen. Overigens wisten de WFC/Fortuna meiden liefst vier keer de nationale beker te winnen. 

Datzelfde AZ (hoewel daar natuurlijk al flink wat gewijzigd is) zal met ingang van volgend seizoen (2023-2024) terugkeren in de eredivisie voor vrouwen. Daarmee is AZ terug in het vrouwenvoetbal na een afwezigheid van twaalf jaar. Of er in die selectie dan nog speelster zullen acteren met een Fortuna opleiding achter hun naam?

In het huidige kampioensteam van Fortuna is sprake van een mooie mix van ervaring en semi-jong talent. In Marloes Winter, Martine van Pelt, Marlous van Petersen, Claudia van der Louw, Stefanie Gorter, Sharday Pattinasarany en Kim Heijt herkent de liefhebber vrouwen met een enorme staat van dienst en titels. Opvallend ook Judith Kornet. Ooit als 7 jarige begonnen met hockeyen bij de Kraaien en aansluitend bij grote clubs als Hurley, AH&BC (Amsterdam) en Bloemendaal kwam zij laat als voetbalster in beeld. Menig tegenstander in de hedendaagse competitie zal geen idee hebben wie er allemaal tegenover hen staan en hebben gestaan?

Het was Claudia die recentelijk aangaf dat haar team maandag 17 april in de Wormer sporthal hun allerlaatste zaalvoetbalwedstrijd bij Fortuna moest/mocht spelen. Door een blessure was Claudia (liefst 41 seizoenen lang gevoetbald) zelf veroordeeld tot de rol van coach en mocht zij haar ‘maatjes’ samen met Martine van Pelt begeleiden naar de enig juiste afsluiting van een tijdperk: met de titel.

Deze laatste avond moest gespeeld worden tegen Sporting Krommenie Da1 onder leiding van arbiter R. Van Hoogevest. Een tegenstander waar tegen het tweede team recentelijk nog gelijk gespeeld werd. Bij de tegenstander volop bekende gezichten waarbij Naomi in de goal een uiterst moeilijk te passeren station bleek. Met haar Katachtige reacties wist zij lang stand te houden, maar zelfs zij moest op zeker moment capituleren. Tegen de vlammende schoten van achtereenvolgens Stefanie Gorter (2x), Marloes Winter en Judith Kornet was zij kansloos en leek er met een 0-4 voorsprong geen vuiltje aan de lucht.

Op de bank werd het woord  balbezit staats nadrukkelijker geroepen, maar ja, met zoveel talent ontkom je er niet aan dat er ook stevig aan aanvallen wordt gedacht. Dat maakte dat de Krommenieër dames nog twee keer wisten te scoren, maar dat vormde verder geen bedreiging en kon er na afloop feest gevierd worden. De titel was binnen. De laatste titel van jaren zaalvoetbal in de KZZ competitie. 

Schermafbeelding_2023-04-17_om_21.21.34.png

Op de foto staan Annelien Min,  Tayra Sluijs, Marloes Winter, Marloes Verhoef, ik, Martine van Pelt. Zittend zijn te zien Kyra Hooijschuur, Marlous van Petersen-Eijben, Judith Kornet en Stefanie Gorter. Afwezig waren Sharday Pattinasarany en Kim Heijt.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl