Wat fout kon gaan ging fout: sv Beverwijk- Fortuna W (zat) gestaakt.

Beverwijk- Dat is zo ongeveer de verklaring voor het 3-1 verlies van Fortuna Wormerveer zaterdag 1 op bezoek bij sv Beverwijk. Het is overigens nog niet de eindstand, want met nog vijf minuten te gaan werd de wedstrijd gestaakt. In de voetbal.nl app stond de melding: gestaakt na ongeregeldheden bij stand 3-1.

De kwaliteit van het veld was niet in het voordeel van de Fortunezen. Mede daarom keek Fortuna Wormerveer woensdag avond tegen een 1-0 achterstand na een fase waarin het zelf wel creëerde maar niet afmaakte.

De gelijkmaker kwam van Kenyon, maar die tussenstand was van korte duur toen een sv Bverwijker voorzet er spontaan in zwaaide.  In de rust werd Bafode ingebracht voor Ran eruit en verliet even later ook Dani het veld om plaats te maken voor Timo. In die tweede helft een grote kans Kenyon en Bafode zonder resultaat. Daarna werd het een vervelende wedstrijd op een erbarmelijk veld. De 3-1 viel waarbij menigeen op een vlagsignaal rekende. 

In de slotfase wat nare overtredingen en een scheidsrechter die zich genoodzaakt zag de rode kaart te trekken voor een Beverwijk-speler en -grensrechter. Daarna voelde hij zich niet veilig meer en de wedstrijd staakte. ‘Helaas een teleurstellende avond’ was het korte commentaar van Marcel Blank. ‘We moeten in ieder geval minimaal derde worden met het oog op de nacompetitie.’ Zaterdag 22 april neemt Fortuna Wormerveer zaterdag 1 het op tegen het Amsterdamse VVA/Spartaan. Het duel tegen de nummer voorlaatst van de zaterdag 3e klasse begint om 14;30 uur.

PROGRAMMA ZATERDAG 

Schermafbeelding_2023-04-19_om_23.15.02.png