Jong AZ overtuigend langs Jong FC Utrecht

Jongelingen AZ in Zaanstad vier maal trefzeker en houdt de nul.

Zaanstad- Jong AZ heeft maandagavond een overtuigende zege op de beloften van Jong FC Utrecht geboekt. Op het AFAS Trainingscomplex werd het 4-0, dankzij doelpunten van Mexx Meerdink (2), Fedde de Jong en Yusuf Barasi.

Maxim Dekker begon in de basis bij Jong AZ en maakte na bijna drie maanden blessureleed zijn rentree op het veld. 

Openingsfase
In een aftastende openingsfase waren de kansjes voor Jong AZ. Een poging van Yusuf Barasi werd echter gepakt door Thijmen Nijhuis en via diezelfde Nijhuis kwam een poging van Fedde de Jong voor de voeten van Barasi terecht. De aanvaller mikte echter over. In de twintigste minuut probeerde Lewis Schouten het, maar zijn poging van afstand kon de Jong Utrecht-doelman ook niet verrassen. 

Voorsprong
In de 24e minuut was het dan wel raak. Zico Buurmeester gaf de bal goed voor op Mexx Meerdink en de spits kopte van dichtbij binnen. Jong AZ ging vervolgens op jacht naar een tweede treffer en kwam heel dichtbij nadat Meerdink de bal slim meegaf op Iman Griffith, maar laatstgenoemde stuitte op doelman Nijhuis. Enkele minuten later legde Buurmeester vanaf randje strafschopgebied aan om uit te halen, maar zijn poging spatte uiteen op de paal. 

Tweede goal
Nog voor rust kwam de ploeg van Maartens Martens – die vandaag onder leiding stond van Jan Sierksma vanwege een examen van de trainer – op 2-0. Nadat een poging van Griffith nét naast was gegaan werd Meerdink goed vrijgespeeld en de spits haalde met links goed uit voor zijn tweede van de avond. Met 2-0 gingen we aan de thee in Wijdewormer. 

Rode kaart
De tweede helft begon met minder spektakel. Een poging van Meerdink ging maar nét langs, maar dat deed de spits wel vanuit buitenspelpositie. Met een uur op de klok kwam Jong FC Utrecht met tien man te staan. Achraf Boumenjal ontving zijn tweede gele kaart en mocht gaan douchen. 

Meer goals
Nadat Jurre van Aken kort daarvoor de kruising had geraakt gaf Schouten een héérlijke pass op Fedde de Jong. De aanvoerder omspeelde doelman Nijhuis en tikte rustig binnen voor de 3-0. Enkele minuten later leek daar alweer het volgende doelpunt te vallen, maar Nijhuis had een fraaie redding in huis op een kopbal van Meerdink. 

Penalty
In de slotfase liep de thuisploeg nog verder uit. Jong AZ kreeg een penalty en Barasi faalde niet vanaf elf meter. Invaller Nick Koster kwam in de absolute slotfase nog tot een kansje, maar het schot van de spits vloog over. Een poging van Dave Kwakman werd nog gepakt door Nijhuis en daarna was het klaar. Jong AZ won met 4-0. 

Dekker
Na bijna drie maanden blessuretijd maakte Dekker zijn terugkeer op het veld. “Het heeft langer geduurd dan ik had gehoopt”, vertelt de verdediger. “Ik ben er bijna drie maanden uit geweest dus het is een heel lekker gevoel weer op het veld te staan. Ik ben weer helemaal pijnvrij. Ik moet nu helemaal fit worden zodat ik hopelijk zoveel mogelijk minuten mag maken.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – Jong FC Utrecht 4-0 (2-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Hobie Verhulst; Jurre van Aken, Wouter Goes, Maxim Dekker (63. Misha Engel), Finn Stam (85. Nick Koster); Lewis Schouten (85. Dave Kwakman), Fedde de Jong, Zico Buurmeester (63. Nick Twisk); Iman Griffith, Mexx Meerdink, Yusuf Barasi. 

Opstelling Jong FC Utrecht: Thijmijn Nijhuis; Achraf Boumenjal, Wessel Kooy, Jozhua Vertrouwd, Gibson Yah; Olivier van den Eldik (46. Rafik El Arguioui), Eliano Reijnders, Ivar Jenner; Aurelio Oehlers, Mees Rijks (67. Julliani Eerstelling), Tobias Augustinus-Jensen (67. Joshua Rawlins). 

Scoreverloop: 24. Meerdink 1-0, 45. Meerdink 2-0, 68. Fedde de Jong 3-0, 84. Yusuf Barasi 4-0. 
Gele kaarten: Stam (Jong AZ), Boumenjal (Jong FC Utrecht). 
Rode kaart: Boumenjal (Jong FC Utrecht)
Scheidsrechter: Kevin Puts.
Toeschouwers: 447. 

Foto: Orange Pictures 

https://youtube.com/watch?v=NVUABH8GJl0%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Wedstrijd

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl