Fikse dreun voor vv Assendelft in verloren zaterdagavond derby tegen Fortuna Wormerveer.

600 toeschouwers zien voetballers VVA dubbele dreun krijgen na uitvallen geblesseerde Jimmy Glas.

Assendelft- Voorafgaand aan deze derby tussen vv Assendelft en Fortuna Wormerveer al volop aandacht in het NHD met interviews met de beide doelmannen. Een heuse streekderby waarin de belangen erg groot waren. Want beide kemphanen proberen het vege lijf te redden. Inzet de veilige zone in deze Eerste klasse- A. Dat belang droop dan ook van het spel af dat ten toon gespreid werd. Na een snelle 0-1 voor rust maakte de formatie van trainer Wesley Weeber het karwei prima af met 0-3. En dan mag het ‘wereldberoemde’ clublied: Tjikke Tjakke dat gezongen wordt bij de Wormerveerders natuurlijk niet ontbreken.

De publieke belangstelling voor dit duel was lekker groot. Menig Gladoor die niet op de fiets naar het VVA complex moest zijn vierwieler ver weg parkeren. Een goede wandeling is nooit weg? En hoe lekker was het voor de Fortuna fans om na de wedstrijd terug te wandelen door Assendelft?

Op het moment dat de selecties het veld betreden zorgen de mannen van Zaterdag1/O23 voor een sfeeractie met iets dat op vuurwerk lijkt, maar het gelukkig niet is. Hoe dan ook goed om te zien dat iedereen zin heeft in deze wedstrijd.

DSC01840.JPG

Van meet af is het Fortuna dat vlijmscherp de toon bepaalt. Enorm gemotiveerd werd er gestreden voor iedere meter. Na de nodige hectische momenten in de 16 van de thuisploeg is het in de 6e minuut Arsenio die Cerezo perfect weet te bedienen en de 0-1 is een feit. 

Het duurt minstens een kwartier eer vv Assendelft iets op de Fortuna helft kan doen. En dan staat Justin steeds op de juiste plaats en toont menigmaal zijn talenten. De gedrevenheid straalt van Fortuna af en daar hebben de zwartwitten flink moeite mee. 

Na ruim 20 minuten is er toch de eerste corner voor de gastheer. Het teken voor VVA trainer Lars Keppel en zijn volgelingen iets meer power te tonen. Er ontstaat daardoor een wedstrijd die het aanzien meer dan waard is. Het is Bas de Groot (onder toeziend oog van vader Martin) die Justin via een vrije bal tot een katachtige reactie dwingt. 

Dan ziet de assistent-scheidsrechter dat Justin een vingerlengte buiten zijn gebied komt en vlagt. In heel Nederland let niemand daar meer op, maar deze assistent wel. Een vrije bal op zo’n 18 meter maakt het spannend, maar loopt met een sisser af. In de blessuretijd dringt Fortuna weer aan en lijkt Cerezo de 0-2 te gaan scoren. Zijn schot gaat net langs de verkeerde kant van de paal

In de rust geen wijzigingen bij Fortuna. [Ongewijzigd blijft ook het spelbeeld. Fortuna is duidelijk sterker en heeft continue het initiatief. Het wachten is eigenlijk op de tweede goals aan Wormerveerse zijde. Een werkelijk fantastische aanval waarvan iedereen dacht dat hij erin zou gaan, mist echter de juiste precisie. 
De ‘alternatieve spits’ Arsenio speelt een prima wedstrijd en weet het elftal op geweldige wijze te inspireren. Maar ook hij mist wel eens een kans. Er wordt door de bezoekers de bal in een hoog tempo gespeeld bij Fortuna.  

Bij Fortuna staan dan twee verse krachten klaar. Dany Moraal en Jeiel Peroti (JePe) komen erin voor de zeer veel nuttig werk geleverd hebbende Cerezo en Revinio.

Na 62 minuten gaat het spel meer en meer op en neer. Langs de. Lijn worden de billen met regelmaat geknepen. Het is Dani die, bevrijd van blessureleed, een heel nieuw elan in het veld brengt. Ook Jeiel toont zijn kwaliteiten en levert een mooie voorzet af. 

Denk nu niet dat Assendelft niet meer in het spel voorkwam. Want er ontstonden voor ons doel diverse spannende situaties met een bal op de lat, van de lijn gehaald en door Justin onschadelijk gemaakt.

Bas wordt bij vv Assendelft gewisseld en staat bij Fortuna Ivan klaar. Jasper  gaat eraf. Dan lijkt een onschuldige handsbal geen geel waard, maar Jermano krijgt hem toch. 

Dan weer een corner voor Assendelft met mazzel aan Fortuna kant. De  bal gaat er via de onderkant lat uit. Ook wordt er nog voor buitenspel gevlagd.  Een waarschuwing om op te letten.

Dan is het Ivan die zijn eigen kans creëert maar de ervaren A-keeper redt net. Nog altijd wil VVA niet van ophouden weten, maar als dan de 0-2 valt – Stijn van afstand in de verre hoek – lijkt het over aan de vv Assendelft zijde. 
Tringo gaat eraf en Kenjiro komt erin. Joep is er ook in, de sterk spelende Dani van Egmond is eraf. 
In de 86e minuut is Ivan die de bevrijdende 0-3 scoort. In de slotfase van deze derby lijkt de VVA defensie een schiettent, Fortuna blijft doorgaan met oogstrelende combinaties en het is eigenlijk een raadsel dat er geen goals meer vallen. In de blessuretijd schiet Ivan nog op de lat en vlak daarna fluit de arbiter af.

DSC01914.JPG

‘Afgelopen, niets gestolen. Hadden er ook 7 kunnen zijn’ is voor menigeen de conclusie na deze zege. Als de selectie dan in de kleedkamers is klinkt het Tjikke Tjakke uitermate opgewekt in de catacomben. 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl