Jong AZ ontvangt Jong FC Utrecht

Zaanstad- Voor Jong AZ staat maandagavond een ontmoeting met Jong FC Utrecht op het programma in de Keuken Kampioen Divisie. De hekkensluiter van de competitie komt op bezoek op het AFAS Trainingscomplex.

Een zege op TOP Oss betekende vorige week een zeldzame opleving voor Jong FC Utrecht. De zes voorgaande duels gingen verloren, waarbij het in de laatste vier wedstrijden zelfs niet lukte om te scoren. Tegen TOP werd schoon schip gemaakt. Het werd 4-2 door toedoen van Jesse van de Haar, Tobias Augustinus-Jensen, Mees Rijks en een eigen goal.

Einde aan reeks
Jong AZ krijgt de kans om tegen de nummer laatst van de competitie een einde te maken aan een reeks van zeven duels zonder zege. Met achtereenvolgens Almere City FC, De Graafschap, FC Eindhoven, Roda JC, Heracles Almelo, Willem II en Jong PSV heeft de ploeg van trainer Maarten Martens een taai programma achter de rug. Het leverde drie gelijke spelen en vier nederlagen op.

Almere komt langszij
Afgelopen ontmoeting tegen Almere City kwam Jong AZ nog wel op voorsprong via Yusuf Barasi. Nog voor de rust boog Almere de score om en stond het 2-1 via Hamdi Akujobi en Stije Resink. In de tweede helft wisten beide ploegen het net niet meer te vinden.

https://youtube.com/watch?v=EzkgsBGpNBE%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Aansluiting
Een zege voor Jong AZ kan weer zorgen voor aansluiting met de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. De verschillen op de ranglijst zijn klein, waardoor er in de laatste speelrondes van het seizoen nog veel is om voor te spelen.

Elfde keer
Jong FC Utrecht en Jong AZ staan voor de elfde keer in het betaald voetbal tegenover elkaar. De ontmoeting van eerder dit seizoen eindigde in een 0-2 overwinning voor Jong AZ. In die wedstrijd nam Barasi beide treffers voor zijn rekening.

https://youtube.com/watch?v=WHWv-yrvbsA%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A

Eliano Reijnders
Bij Jong FC Utrecht heeft Eliano Reijnders, het broertje van AZ-speler Tijjani Reijnders, al het hele seizoen een basisplek. Hij speelde tot dusver dit seizoen 29 duels voor de beloftenploeg. Daarin gaf hij vier assists. 

Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts. Bram Vervoorn en Michael Rasch zijn de assistent-scheidsrechters van dienst, terwijl Max Broekhuizen is aangesteld als vierde official.

Live
De wedstrijd is vrijdag te volgen via AZ’s Twitter-account en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

FC Dordrecht
Voor Jong AZ staat vrijdag alweer de volgende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Dan is FC Dordrecht in Dordrecht de tegenstander.

Resterend programma Keuken Kampioen Divisie:
Maandag:
Jong Ajax – Jong PSV

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl