AZ Jeugd: Onder 11, Onder 12 én Onder 13 winnen van PSV

Zaanstad- De meeste teams uit de AZ Jeugdopleiding kwamen zaterdag weer in actie. Waar AZ Onder 14 een gelijkspel bijschreef tegen Ajax, waren Onder 13, Onder 12 en Onder 11 alle drie succesvol tegen PSV. Een overzicht.

AZ Onder 18 – PEC Zwolle 4-2 (1-1)
AZ Onder 18 heeft zaterdagmiddag een zege geboekt op PEC Zwolle. Op het AFAS Trainingscomplex kreeg de ploeg van trainer Jan Sierksma al vroeg een goal tegen, maar in de tweede helft werd ruimschoots schoon schip gemaakt: 4-2.  

FC Eindhoven – AZ Onder 17 0-4 (0-2)
AZ Onder 17 heeft de achtste wedstrijd van de voorjaarscompetitie met 0-4 gewonnen. De ploeg van trainer Michael van Zijtveld was te sterk voor FC Eindhoven. Klik hier voor het volledige verslag.

Ajax – AZ Onder 15 5-1 (3-0)
AZ Onder 15 heeft de wedstrijd tegen Ajax van zaterdagochtend met een nederlaag afgesloten. Op sportcomplex De Toekomst eindigde het duel in 5-1.

Na achttien minuten spelen keek AZ tegen een 3-0 achterstand aan. Toen Gijs Groot wat terugdeed, was er nog hoop op een comeback. Ajax wist daar al snel twee goals tegenover te zetten.

“Het was een totale offday voor ons”, vertelt trainer Nick van der Velden. “Na de 3-0 scoorden we nog, maar toen Ajax de vierde en vijfde goal maakte was het een gelopen zaak. Onze tegenstander was deze keer gewoon heel effectief in kansen afmaken.”

Opstelling AZ: Nick Homan; Fadil Alimi (11. Adam Ouaziz), Latrell Aken (41. Damian Dickhaut), Calvin Carrilho, Jayden Hart Perez, Vince Tuijn (60. Giovanni Dobbe); Yordi van der Velde, Onne de Flart, Rayan Zekri (31. Gijs Groot); Chavarello Hellings, Derryl Hupsel (60. Nuur Mahamed Ahmed).

Scoreverloop: 2. Ajax 1-0, 7. Ajax 2-0, 18. Ajax 3-0, 40. Groot 3-1, 54. Ajax 4-1, 58. Ajax 5-1

Ajax – AZ Onder 14 2-2 (1-1)
AZ Onder 14 heeft een punt bijgeschreven na het bezoek van zaterdagmiddag aan sportcomplex De Toekomst. Tegenstander Ajax wist in de slotfase nog langszij te komen, 2-2.

Met een goal in de vijfde minuut van de wedstrijd schoot AZ uit de startblokken. Verdediger Riva Hanepen nam de treffer voor zijn rekening, door een afvallende bal uit een corner binnen te schieten. Ajax kwam voor de rust op gelijke hoogte, maar na 55 minuten spelen nam AZ weer de leiding via Nuur Mahamed Ahmed. Hij deed dat na een slimme pas van Donny van der Lijcke. Zeven minuten voor tijd wisten de Amsterdammers de gelijkmaker binnen te werken.

“Het was eigenlijk een terechte, maar ook onnodige tweede tegengoal van Ajax, want we stonden verdedigend goed ons mannetje en vormden als team een goed blok”, blikt Fedde Hartog terug. Hij kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Milo Kadyla. “We hadden wat grote kansen in het begin. Door de snelle 1-0 werd onze start alleen nog maar beter. Uiteindelijk is een gelijkspel een terecht resultaat.”

Verdediger Christian Goring vult aan: “We hebben het spel in de eerste helft gedomineerd. Daarna moesten we er als team voor zorgen dat we bleven vechten om een goed resultaat neer te zetten. We hebben elkaar de hele wedstrijd goed gecoacht en zijn elkaar blijven helpen.”

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Dex Klaverdijk, Keayon Dumfries (41. Amani Imhangbe), Riva Hanepen, Lars Boer; Milo Kadyla (41. Fedde Hartog), Ties Kemna (52. Taecke van Dam van Isselt), Cas Klop (48. Noah Meijer); Nuur Mahamed Ahmed, Dante Blankendaal (36. Donny van der Lijcke)

Scoreverloop: 5. Hanepen 0-1, 21. Ajax 1-1, 55. Mahamed Ahmed 1-2, 63. Ajax 2-2.

Foto: Adriënne van Beinum

AZ Onder 13 – PSV 1-0 (1-0)
De topper tussen AZ Onder 13 en PSV werd zaterdag in Alkmaars voordeel beslist. De ploeg van trainer Sander Veraart kwam vlak voor rust tot score en had daaraan genoeg voor een driepunter in eigen huis: 1-0. 

De ploegen gingen in de openingsfase gelijk op, maar wel had AZ een licht overwicht. De thuisploeg zette de Eindhovenaren flink onder druk en dwongen zo kansen af. Toch lukte het aanvankelijk nog niet daarvan te profiteren. 

Zo was Abutalib Hamid Mohammad gevaarlijk met een schot in de korte hoek, een mogelijkheid uit een voorzet en een kopbal. Waar de buitenspeler zelf niet tot scoren kwam, gaf hij vlak voor rust wel de assist bij de openingsgoal. Zijn voorzet kwam bij Jessey Jay van der Mije, die bij de tweede paal afdrukte: 1-0. Ook Joey Plat was met een schot van buiten de zestien dreigend, terwijl een schot van PSV aan de overzijde voorlangs ging. 

Na de pauze was het AZ dat de wedstrijd met de betere kansen naar zich toe trok. Namens de Alkmaarders was er doelgevaar van Plat (vrije trap gekeerd), Charly van Oosterhout (schot over) en Merijn van Dijk (kopbal). De Eindhovenaren zetten daar een afstandsschot en een poging uit een scrimmage tegenover, waar Jaycen Luca Duijker redding bracht. Het scorebord kwam echter niet meer in beweging, waardoor AZ Onder 13 zijn vierde zege op rij boekte.

Opstelling AZ: Jaycen Luca Duijcker; Nick Perez Mutsaers, Giel Kappelhof, Henk Schuit, Jeano Vos (23. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo); Merijn van Dijk, Charly van Oosterhout, Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad, Jessey Jay van der Mije (55. Jim Jansen), Mawulom Gota-Toudji (61. Bliss Peters). 

Scoreverloop: 32. Van der Mije 1-0. 

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1647165332468142081&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.az.nl%2Fnl%2Fnieuws%2Faz-jeugd-x&sessionId=3becc296773eb37a9b49a906c19dd58856ef709c&theme=light&widgetsVersion=aaf4084522e3a%3A1674595607486&width=550px

AZ Onder 12 – PSV 7-2
AZ Onder 12 slaagde erin om PSV op het AFAS Trainingscomplex te verslaan op groot veld. De wedstrijd tegen de Eindhovenaren eindigde in 7-2. Later op de middag werd een oefenwedstrijd tegen Always Forward met 17-3 gewonnen.

In eerste instantie gingen AZ en PSV gelijk op in de score, al waren de Alkmaarders wel de bovenliggende partij. Het stond 1-0 na het eerste blokje en 2-1 na twee blokjes. Daarna liep AZ uit. Na drie blokjes stond het 4-2, waarna er in blokje vier nog drie doelpunten in het voordeel van de thuisploeg vielen.

“Vanaf het derde blokje gingen we steeds meer aanvallen en positief coachen. Daardoor kwamen we ook beter aan voetballen toe”, vertelt Luca Boon. Hatim Elfargoussi vult aan: “Van de positieve coaching krijgt iedereen extra energie. We motiveren elkaar in het veld om te presteren.”

Onder 12 wist zich goed aan te passen aan het spelen op groot veld. “Je moet bijvoorbeeld meer rennen, meer vrijlopen en meer tijd nemen om goed te schieten”, zegt Elfargoussi. Boon: “Er zijn vooral grotere ruimtes op het veld. Ik heb me er op voorbereid door na te denken over hoe ik het ging doen en wat ik van de vorige wedstrijden kon verbeteren.”

In de oefenwedstrijd daarna liet Onder 12 zien hoe om te gaan met de vele kansen die werden gecreëerd. Hier zaten een aantal heel mooie aanvallen en doelpunten tussen. Het werd dan ook een waar doelpuntenfestijn.

Selectie AZ: Melle Prins, Sam Pijlman, Adam Ahannach, Bentley Addai, Daniël Jonker, Dayne Spaander, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Kayra Kolemenoglu, Luca Boon, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Tuur van den Hurk, Valentijn van Thiel, Xavi Höke.

PSV – AZ Onder 11 8-9 | Twin Games
AZ Onder 11 heeft een mooie overwinning op PSV bijgeschreven. De ploeg van trainers Dennis Zwagerman en Kelvin Jansen was met 8-9 te sterk in Eindhoven.

Aan het begin van het laatste blokje stond AZ nog met 8-6 achter. “We zijn er met z’n allen achter gaan staan”, zegt keeper Milan Machielsen. “Daardoor hebben we het alsnog omgebogen.”

De vorige wedstrijd tegen PSV werd met één doelpunt verschil verloren. “We hadden dus iets recht te zetten”, stelt Luke Duin. “Dat deden we door elkaar goed op te peppen. We hebben van tevoren hard gewerkt.” Machielsen vult aan: “We houden goed rekening met elkaar en gingen vol strijd het duel in. De dag van tevoren hebben we ook al alles gegeven op de training.”

AZ liet na om de score hoger uit te laten vallen. “We konden nog veel meer goals maken”, vindt Duin. “We hebben best veel kansen gemist, maar aan de andere kant hebben we dus ook veel gecreëerd. Het diepte zoeken gingen in deze wedstrijd ook erg goed.”

Selectie AZ: Sven Boon, Florian Diddens, Luke Duin, Tom Frederiks, De’Vaughn Hansen, Willem den Heten, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Iwaynitchyio Asebeh, Milan Jonk, Chevaino Kamperveen, Tom de Koning, Nuri Köse, Rodjany Kranenburg, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Sem Meijer, Kyandro Noslin, Davey Smit, Danny van der Velde, Luca de Voogd, Twan Wijnker en Sam van Wijk.