vv Jisp weet te stunten en houdt koploper sv Vrone op 2e paasdag op 2-2.

Ploeg uit Jisp mag nog hopen op deelname aan nacompetitie.

Jisp- Voor veel mensen stond het afgelopen weekend ‘paaseieren zoeken’ op hun prioriteitenlijstje. Dat was bij vv Jisp afgelopen maandag 2e paasdag niet veel anders. Er waren op maandag 10 april activiteiten voor de jeugd variërende van een sponsoreloop tot paashaas schieten en eieren vangen tijdens een paas ei parcours. Het b veld van vv Jisp was omgetoverd tot activiteitenveld.

Maar zaterdag 5e klasser vv Jisp moest maandag proberen sv Vrone, de koploper van de zaterdag vijfde klasse A, pootje te lichten. Met 27 punten uit 15 wedstrijden doet het team van trainer Peter Tania goed mee in deze afdeling dus een eenvoudige zege voor de groenzwarten uit Sint Pancras was op voorhand niet eens zo zeker. Zeker niet toen de rechtsbuiten van sv Vrone na tweemaal de gele kaart kon inrukken en de bezoekers nog ruim een uur met tien man moesten spelen. Dit bij een stand van 0-0. Enkele minuten ervoor verzocht de scheidsrechter om vlaggenist Peter Heijkamp de dug out op te zoeken omdat hij teveel aan het praten en coachen was.

vv Jisp koos vier jaar geleden bewust voor afscheid van het zondagvoetbal. Vanaf seizoen 2018-2019 is de zaterdag de speeldag. Deze keuze kwam voort uit de wens van veel spelers om op zaterdagavond en zondag vrij te zijn. Vanwege het 90-jarig bestaan worden er in de loop van volgend seizoen een aantal festiviteiten bij Jisp gehouden. Maar ook op 2e paasdag waren er al volop activiteiten in het dorp Jisp. Een daarvan was de kraker van het eerste elftal tegen de koploper. De thuisploeg speelde verrassend met 2-2 gelijk.

De voetballers van vv Jisp draaien in 5A goed mee en treft in sv Vrone en Sporting Andijk in het restant van de competitie nog de twee topploegen. Het eerste duel daarvan kreeg een goed vervolg. Als hoogst eindigend team zonder periodetitel is er daardoor nog steeds een kans op deelname aan de nacompetitie voor promotie. Maandag 10 april had vv Jisp zomaar tegen een verrassende zege kunnen aanlopen, ware het niet dat de ploeg met 2-2 gelijkspeelde. Een uitslag waar op voorhand voor getekend werd. De uitwedstrijd tegen sv Vrone in Sint Pancras verloor Jisp met 5-0. En daarmee wisten de Jispenaren sowieso wat recht te zetten.

Foto`s: voetbalinzaanstad.nl