OFC zaterdag 1 kansloos tegen FC Castricum.

Oostzaan- Het sfeertje zat er al vroeg in op sportcomplex Twiske in Oostzaan. Uren voor de topper van OFC (zondag) tegen Jong FC Volendam (zondag) werd een vergeefse moeite gedaan om het voorprogramma met het duel van OFC tegen FC Castricum muzikaal op te leuken. Met de apparatuur waarop de organisatie van het Eurovisie Songfestival jaloers zou zijn, was het echter onmogelijk om elkaar te verstaan. FC Castricum speelde de eerste viool die klonk als een notenkraker: 0-2.

Het Oostzaanse OFC staat op de derde plaats van onder in de derde klasse -A en is met ZVC’22 een voornaam kandidaat om volgend seizoen de vierde klasse te versterken. De coach moet dan uit een ander vaatje tappen want wat zijn mannen lieten zien was wel erg simpel. Negentig minuten lang vlogen de blindgangers door het universum richting Thom Heling, de laatste man van FC Castricum. Doelman Lars Beukers had de middag van zijn leven. Met een paar kleine kansen is het offensief van de gastheer beschreven.

FC Castricum kwam niet verder dan een kopbal op de paal en een gevaarlijk schot van Menno Buijnsters. En toen? En toen werd het tijd voor De Grote Sebastiaan Weber Show. Ogenschijnlijk moeiteloos dolde hij vier man op rij voordat met een gerichte schuiver ook de keeper te laat kwam: 0-1.

Na rust zakte FC Castricum ver terug en hield het OFC simpel in bedwang. Pas in blessuretijd tikte Jesse Verbeek vanuit de lucht de 0-2 binnen. En speelde FC Castricum opnieuw de eerste viool.

Foto: Sandy Klaver