OFC pakt laatste strohalm in Jack`s league en wint van Jongploeg FC Volendam: 3-1 (1-0)

Jongploeg FC Volendam in Oostzaan niet opgewassen tegen OFC

Oostzaan- Een ware kelderkraker stond zaterdagmiddag op het programma in Oostzaan. Daar nam Jong FC Volendam het op tegen OFC. De Volendammers kwamen echter niet lekker voor de dag en zagen, mede door twee trefzekere Volendammers in dienst van OFC, de Oostzaners met 3 – 1 winnen.

Jong FC Volendam begon de wedstrijd met Diego Gustavo aan de aftrap, die na zijn vervelende blessure die hij opliep tegen Koninklijke HFC eindelijk weer minuten maakte. Door een gecombineerde hoekschop tussen de Braziliaan en Givairo Read, kon Quincy Hoeve voor het openingsdoelpunt zorgen. De spits had de bal voor het intikken, maar net voor hij binnen kon werken redde Derrin Wijdenbosch de OFC’ers door de bal weg te werken. Ook Darius Johnson kon al vroeg in de wedstrijd iets doen, maar zijn schot ging hoog over het doel van Ischa Bouwman.

Intercepties

Ook OFC wilde duidelijk tijdens de openingsfase het heft in eigen hand nemen. Een voorzet van Genridge Prijor werd nipt weggewerkt door een prima kopbal van Volendammer Waleed Ait Abdellah. Ook een kopbal van Nino van den Heuvel kon gevaarlijk uitpakken, maar de OFC’er kopte naar de grond waardoor de bal vervolgens óver de lat verdween.

Na een half uur spelen kregen de Volendammers twee dotten van kansen. Aanvoerder Déron Payne brak door in de zestien van OFC en ontving de bal van Hoeve, maar Frimpong was de verdediger de baas en toverde de kans om tot een hoekschop. Even later was het tandem Hoeve-Payne weer actief, toen de aanvoerder de spits wegstuurde en hem de bal zag controleren via zijn borst. Wijdenbosch was echter scherper dan Hoeve, waardoor de bal al gauw werd weggewerkt uit de zestien. Niet lang daarna kon Hoeve overgeven aan Johnson, maar ging voor eigen succes. Zijn punter was een prooi voor Bouwman. Op slag van rust ging het echter mis voor de Volendammers. OFC-spits Fouad Belarbi was slimmer dan de Volendammer defensie en haalde uit. Sluitpost Kayne van Oevelen maakte het schot onschadelijk, maar zag de OFC’er vanuit de rebound alsnog de tegengoal achter hem schieten. Zo ging Jong FC Volendam met een 1 – 0 achterstand naar de kleedkamer.

Troeven

Payne en Gustavo bleven na rust achter in de kleedkamer, waardoor Vernon Addo en Tayrell Wouter aan de aftrap van het tweede bedrijf verschenen. Laatstgenoemd liet meteen van zich horen, want binnen drie minuten had hij al twee doelpogingen achter zijn naam. De eerste kans werd geblokt door een OFC’er, de tweede kwam via een vrije trap en ging nipt naast. Ook Hoeve kreeg weer een prima kans na een voorzet van Read, maar weer kreeg de spits de bal niet achter Bouwman.

Na een ruim uur bracht trainer Kizito Musampa Milan de Haan in de ploeg voor Imran Nazih. De invaller speelde Wouter in, die vervolgens de bal net te zacht richting het doel van OFC schoot. Het schot eindigde in de handen van Bouwman. Aan de andere kant ging het wat gerichter, toen Max Veerman de achterstand vergrootte. De Volendammer in dienst van OFC volleerde de bal achter Van Oevelen, waardoor de 2 – 0 stand op het bord tevoorschijn kwam. Exact tien minuten later was het de andere Volendammer aan de kant van OFC die trefzeker was. Niels Springer kreeg de bal op een presenteerblaadje van de net ingevallen Mustafe Bare en schoot beheerst achter Van Oevelen: 3 – 0.

De eretreffer kwam op de naam van Wouter. De snelle aanvaller kapte naar binnen en vond de verre hoek, waardoor de nul van het scorebord verdween. Het bleek niet genoeg, waardoor Jong FC Volendam en OFC met puntenaantal gelijk staan na de verliespartij in Oostzaan: 3 – 1.

AFC-thuis

Volgend weekend ontvangt Jong FC Volendam het AFC van oud-FC Volendammer Kevin Visser. De aftrap is om 15.00 uur in het Kras Stadion.

Scoreverloop:
44’ Fouad Belarbi 1 – 0
64’ Max Veerman 2 – 0
74’ Niels Springer 3 – 0
84′ Tayrell Wouter 3 – 1

Opstelling OFC: Ischa Bouwman; Genridge Prijor, Derrin Wijdenbosch, Nino van den Heuvel, Maxwell Frimpong; Max Veerman, Rano Burger (40. Joël Amakodo), Demio Walberg; Ayoub Haddad (73. Eric Veerman), Fouad Belarbi (73. Mustafe Bare), Soufiane Reclaoui (65. Niels Springer)

Opstelling Jong FC Volendam: Kayne van Oevelen; Déron Payne (46. Vernon Addo), Waleed Ait Abdellah, Billy van Duijl, Givairo Read; Diego Gustavo (46. Tayrell Wouter), Flip Klomp, Imran Nazih (61. Milan de Haan), Darius Johnson (77. Leon Maloney); Quincy Hoeve (72. David Petrović), Ezechiel Fiemawhle

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: ProShots/Vinc
ent de Vries

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl