Jong AZ verliest in Almere

Almere- Jong AZ heeft vrijdagavond verloren van Almere City FC. De formatie van Maarten Martens kwam in het Yanmar Stadion op voorsprong door een treffer van Yusuf Barasi, maar zag de thuisploeg nog voor rust het heft in handen nemen. In het restant wisten de Alkmaarders het tij niet te keren: 2-1. 

Na een kleine twintig minuten ontstonden voor beide teams de eerste kansen. Almere City gaf het startschot met een grote mogelijkheid voor Hamdi Akujobi. De aanvaller werd na vlot combinatiespel van de thuisploeg vrijgespeeld, maar schoot onder druk van Rome-Jayden Owusu-Oduro hoog over.

Vrij voor de keeper
Kort daarna kwam het eerste Alkmaarse gevaar van Barasi. De spits kwam vrij voor Nordin Bakker, maar schoot tegen het been van doelman. In de 28e minuut was het wel raak voor Barasi. Na een dieptepass van Misha Engel kwam hij andermaal vrij voor de keeper en dit keer had hij wel succes: 0-1.

Goals Akujobi en Resink
Jong AZ wist die voorsprong niet lang te handhaven, want in de 38e minuut zorgde Akujobi voor de gelijkmaker. Owusu-Oduro had aanvankelijk nog een antwoord op een inzet van Kornelius Hansen, maar de rebound viel daarna voor Akujobi. Vier minuten later was het opnieuw raak en zag het er opeens heel anders uit voor Jong AZ. Stije Resink schoot van randje zestien op doel en vond de hoek: 2-1.

Afstandspogingen
Na de pauze was het vooral Almere City dat het balbezit had. Wel kwam Jong AZ in de zestigste minuut tot afstandspogingen van Ricuenio Kewal en Fedde de Jong. De poging van eerstgenoemde ging naast, waarna het schot van De Jong werd gevangen door Bakker. 

Bakker in de weg
In de laatste tien minuten waren er plots weer kansen over en weer. Zo was Almere City dichtbij met een kopbal van Thomas Poll en Lance Duijvestijn, maar Owusu-Oduro had op beide inzetten een antwoord. Namens Jong AZ kreeg Damienus Reverson een enorme kans op de gelijkmaker. Na goed doorkoppen van Barasi kon de invaller vrij uithalen, maar opnieuw lag Bakker in de weg. 

Geen doorbraak
De Alkmaarse beloften wisten in de slotfase geen doorbraak te forceren. Wel was de ploeg meermaals gevaarlijk met voorzetten, maar een tweede goal viel niet. 

Martens: ‘Lieten we te weinig zien’
“We speelden niet overtuigend genoeg om aanspraak te maken op een overwinning”, vond Martens. “Qua mentaliteit zat het goed, maar we waren onzuiver aan de bal. Na de wedstrijd heb ik de jongens ook verteld dat ik daarin een hoger niveau verwacht, zodat we voetballend tot kansen kunnen komen. Dat is namelijk waar onze kwaliteit ligt. Dat lieten we te weinig zien.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Almere City FC – Jong AZ 2-1 (2-1)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Almere City FC: Nordin Bakker; Joey Jacobs, Damian van Bruggen, Théo Barbet, Thomas Poll (84. Manel Royo); Álvaro Peña, Lance Duijvestijn (84. Ilias Alhaft), Stije Resink; Hamdi Akujobi (72. Marcelencio Esajas), Kornelius Hansen, José Pascual (67. Milan Corryn / 72. Niciano Grootfaam). 

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (76. Jayen Gerold, Loek Postma, Misha Engel, Finn Stam (62. Daniël Beukers); Nick Twisk (76. Damienus Reverson), Fedde de Jong, Lewis Schouten (83. Dave Kwakman); Iman Griffith, Yusuf Barasi, Ricuenio Kewal (62. Ro-Zangelo Daal). 

Scoreverloop: 28. Barasi 0-1, 38. Akujobi 1-1, 42. Resink 2-1.
Gele kaarten: Schouten, Postma, Gerold (Jong AZ).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Wouter Wiersma.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl