Degradatie-clash in Oostzaan tussen OFC en Jong FC Volendam

Zaanstad- Na de bittere pil van afgelopen weekend staat Jong FC Volendam zaterdag 8 april tegenover hekkensluiter OFC. De aftrap op sportpark Twiske in Oostzaan is om 14;30 uur. Op de website van FC Volendam wordt voorbeschouwd op het duel van zaterdag.

OFC staat momenteel drie punten onder Jong FC Volendam, die daarmee de achttiende plek opvult. Een zéér spannend duel voor de Volendammers, die na de winstpartij van concurrent IJsselmeervogels het gat met vijf punten groter zag worden. Een winstpartij op OFC is daarom noodzakelijk om hoger in het klassement te komen en de play-off plekken weer in zicht te krijgen.

Opleving in Oostzaan

Terwijl Jong FC Volendam de laatste vijf wedstrijden verloren zag gaan, sprokkelde OFC twee punten in haar laatste twee wedstrijden. Tegen Spakenburg werd het 1 – 1 en tegen FC Lisse bleef de brilstand op het bord staan (0 – 0). De vijf wedstrijden daarvoor verloren de mannen van Pieter Mulders. TEC (4 – 0), Kozakken Boys (2 – 0), Jong Sparta (0 – 6), Koninklijke HFC (4 – 0) en Katwijk (1 – 3) waren te sterk voor OFC.

Toch worden er een hoop kansen gecreëerd door OFC. Mede door middenvelder Niels Butter. Met tien goals en twee assists is hij dé man bij OFC. Ook spelen er een hoop bekende namen bij de doppehokkers: Darryl Bäly, Max Veerman, Eric Veerman en Denzel Prijor zijn allemaal ex-FC Volendam-spelers in Oostzaanse dienst. Volendammer Niels Springer zit ook bij OFC, maar heeft geen verleden bij De Wijdbroeken.

Positief record

In competitieverband stonden beide ploegen maar drie keer eerder tegenover elkaar. Deze duels eindigden alle drie in een winstpartij voor de Volendammers. Afgelopen winter oefende Jong FC Volendam en OFC ook tegen elkaar, toen werd het gelijk (1 – 1).

Laatste drie ontmoetingen

15-10-2022 | Jong FC Volendam – OFC: 2 – 0
Jordi Blom en Milan de Haan
19-05-2019 | Jong FC Volendam – OFC: 3 – 0
Martijn Kaars (2x) en Dani van der Moot
22-09-2018 | OFC – Jong FC Volendam: 1 – 3
Mike Eerdhuijzen en Martijn Kaars (2x)

Arbitrage en Twitterverslag

De wedstrijd van zaterdagmiddag staat onder leiding van Dave de Vries. Aan de zijlijnen staan Bram Vervoorn en Muhamed Osman paraat om De Vries te assisteren. Kamal El Hajjaji zal als vierde official dienen.

Wil je niets missen van dit duel, maar kun je niet live aanwezig zijn? Via ons Twitteraccount is dit duel live te volgen. Ook via #OFCJVO zijn alle hoogtepunten van de wedstrijd te volgen.

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Jan Mulder en Stefan van Nierop

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl