Jong AZ naar periodewinnaar Almere City FC

Zaanstad- Jong AZ reist vrijdag af naar Flevoland. De ploeg van trainer Maarten Martens staat dan in het Yanmar Stadion tegenover Almere City FC, dat onlangs de derde periode op zijn naam schreef. De aftrap is om 20:00 uur. 

De Alkmaarders gingen maandag met een minimaal verschil onderuit tegen De Graafschap. Op het AFAS Trainingscomplex was een strafschop vlak voor rust beslissend: 0-1. 

https://www.youtube.com/embed/w4CUSe_SGJc?enablejsapi=1&origin=https://www.az.nl
Eerste goal
Twee dagen voor de wedstrijd tegen De Graafschap maakte Mexx Meerdink zijn eerste goal voor de Alkmaarse hoofdmacht. De Jong AZ-spits kwam in het Eredivisieduel met sc Heerenveen (1-1) in de 64e minuut binnen de lijnen en was tien minuten later – na het ingrijpen van de VAR – goed voor de gelijkmaker. 

Verlenging Kasim
AZ verlengde dinsdag het contract van Dijar Kasim. De assistent-trainer van het beloftenteam – een rol die hij al sinds januari 2022 vervult – zette onder het AFAS Trainingscomplex zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis tot medio 2025. 

Periodetitel
Almere City FC schreef maandag de Derde Periode van de Keuken Kampioen Divisie op zijn naam. In een inhaalduel met Jong FC Utrecht – een speelronde die nog altijd onder de Derde Periode viel – werd met 1-0 gewonnen door een treffer van Damian van Bruggen. 

Hoge notering
De formatie van Alex Pastoor heeft zich met de periodewinst verzekerd van deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Almere City was ook op basis van de ranglijst al goed op weg zich hiervoor te plaatsen. Ally bezet momenteel de derde plaats met 56 punten. Ondanks de hoge notering lijkt directe promotie – door eerste of tweede te worden – al onhaalbaar. Nummer twee Heracles Almelo heeft namelijk elf punten meer. 

Jacobs, Hilterman & Wildeboer
Drie spelers van Almere City hebben een verleden bij AZ: Joey Jacobs, Jeredy Hilterman en Tijmen Wildeboer. Eerstgenoemde speelde van 2011 tot 2022 in de AZ Jeugdopleiding. Hij kwam tot 65 wedstrijden voor Jong AZ, waar hij ook een tijdje één van de aanvoerders was. Ook Wildeboer schopte het tot de Alkmaarse beloften. Hij maakte in Jong AZ – waarvoor hij vier keer speelde – zijn profdebuut. Hilterman was van 2013 tot 2015 actief in de AZ Jeugd, alvorens hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Willem II. 

Laatste drie ontmoetingen
Jong AZ en Almere City stonden elf keer eerder tegenover elkaar, waarvan eerstgenoemde team er vijf won. Drie daarvan waren in de laatste drie ontmoetingen tussen de ploegen. Almere City won er zes. In de laatste ontmoeting – op 22 augustus 2022 – trok Jong AZ aan het langste eind. In Zaanstad werd het toen 3-2 door goals van Iman Griffith, Maxim Dekker en Fedde de Jong. De thuisploeg kwam op een 3-0 voorsprong, maar zag de bezoekers in de slotfase nog voor enige spanning zorgen. 

https://youtube.com/watch?v=GBfngDfUORU%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


Arbiter
Wouter Wiersma heeft de leiding over Almere City FC – Jong AZ. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Ko van de Ven en Jeremy van der Ley. Eric van der Vaart is aangesteld als vierde official. 

Live
De wedstrijd is vrijdag te volgen via AZ’s Twitter-account en het schakelprogramma van ESPN, waar later die avond ook highlights te zien zijn. 

Beloftenclash
Na de ontmoeting met Almere City staat Jong AZ op maandag 17 april tegenover Jong FC Utrecht. Op het AFAS Trainingscomplex wordt de beloftenclash om 20:00 uur afgetrapt. 

Programma Keuken Kampioen Divisie
Vrijdag:
Roda JC – ADO Den Haag
De Graafschap – Heracles Almelo
Almere City FC – Jong AZ
Helmond Sport – MVV Maastricht
SC Telstar – Jong Ajax
FC Eindhoven – PEC Zwolle
NAC Breda – FC Den Bosch
FC Dordrecht – Jong PSV

Zondag:
Willem II – VVV-Venlo

Maandag:
Jong FC Utrecht – TOP Oss

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl