De week van het schoolvoetbal

‘Schoolvoetbal is geen sport’ 

Zaandam – Een hard gelag was dat voor de commissie die al jarenlang het schoolvoetbal in Zaandam (officieel Zaanstad-Zuid) in stand wist te houden. ‘En dat standpunt van de gemeente maakte dat we geen subsidie meer ontvingen’ vertelt Ger Klepper (71), de man die al jarenlang lid is van die commissie. Dit jaar is zijn laatste editie. 

Hij rolde er in via Hans de Graaf van toenmalig PSCK. Ger was daar ook al actief met het regelen van toernooien. ‘Hans vroeg of ik hem wilde helpen. Natuurlijk. Toen hij er mee stopte heb ik het voorzitterschap overgenomen. We kenden toen een commissie van acht man groot. En nu is het na 32 jaar welletjes. Het kost gewoon heel veel tijd.’

Een toernooi op poten zetten begint al in december en eindigt pas na de finale in maart/april. ‘Er gaat veel geregel aan vooraf. Zeker nu in een tijd waarin het vinden van vrijwilligers steeds lastiger aan het worden is. Je hebt ieder jaar o.a. 7 tot 8 scheidsrechters nodig, maar ook tal van andere functionarissen. Een hele klus.’ 

Bij PSCK speelde indertijd zijn kinderen (‘Die waren toen 8 en zijn nu 40’) en tegenwoordig wordt het toernooi gehouden op de velden van ZVC’22 waar op vier woensdagmiddagen door maar liefst elf basisscholen gevoetbald wordt om te bepalen wie zich de echte schoolvoetbalkampioen van Zaanstad-Zuid mag noemen. Op 22, 29 maart en 5 april werd al gestreden waar op 12 april de finales gespeeld zullen worden. De kampioenen spelen op hun beurt dan 19 april de finales van Poule 13 KNVB. 

Voor Ger zit de klus er straks op. Al tien jaar lang is zijn zuster Dienie samen met haar man Frank Steen trouw mede-commissielid. ‘Die zijn echter verhuisd naar Bolsward. Ze hebben het jarenlang gedaan, die afstanden rijden. Geweldig natuurlijk en geeft hun betrokkenheid goed weer. Ook voor hun is het nu klaar.’

De opvolger voor Klepper is Epco van der Meulen. De commissie blijft bestaan uit zes personen en zal zorgen voor het schoolvoetbal dat door de gemeente gek genoeg niet meer gezien wordt als het bedrijven van sport.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl