Onnodige nederlaag: Jong AZ- De graafschap 0-1

Tegengoal vlak voor rust nekt Jong AZ

Zaanstad- Jong AZ is maandagavond onderuit gegaan tegen De Graafschap. Op het AFAS Trainingscomplex kwam de ploeg van Maarten Martens door een strafschop vlak voor rust op achterstand. Ondanks een aantal goede kansen in de tweede helft wisten de beloften het tij niet te keren: 0-1. 

De eerste kans was in de achtste minuut voor De Superboeren. Na een hoekschop krijg Xandro Schenk een kopbal richting het doel, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro had een fraaie redding in huis. Aan de overzijde was de eerste Jong AZ-kans voor Myron van Brederode. De linksbuiten kwam vanaf de linkerflank naar binnen en zocht met een afstandsschot de bovenhoek. Hidde Jurjus was echter attent.

Strafschop
Op slag van rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Na een vermeende handsbal van Jong AZ wees scheidrechter Stan Teuben naar de stip. Alexander Büttner eiste de bal op en schoot binnen: 0-1. 

Meerdink en Buurmeester gevaarlijk
Na de pauze ging Jong AZ op zoek naar de gelijkmaker en kwam al snel tot goede kansen. Zo was Mexx Meerdink in de 47e minuut al dichtbij. De spits drong het strafschopgebied binnen en dwong Jurjus tot een redding. Nadat Mayckel Lahdo na een knappe actie in het zijnet schoot was ook Zico Buurmeester gevaarlijk. Hij kon van buiten het strafschopgebied schieten en raakte de paal. 

Fraaie pass
De Alkmaarders hielden de druk hoog en speelden geduldig toe naar kansen. In de 81e minuut was Myron van Brederode opeens dicht bij een treffer. Na een fraaie pass van Jurre van Aken kwam de vleugelspeler vrij voor Jurjus, maar de goalie keerde zijn schot. In de slotfase ontbrak het bij Jong AZ aan een beslissende eindpass. Wel was invaller Ricuenio Kewal in blessuretijd nog gevaarlijk. Hij krulde de bal richting het doel, maar zijn inzet ging rakelings naast. 

Martens: ‘Niet agressief genoeg’
“We wilden hier een goede partij neerzetten”, vertelde Martens na afloop. “Maar dat is helaas niet gelukt. Daarvoor moet je namelijk negentig minuten lang bij de les zijn en dat hebben we niet gedaan. We misten qua intensiteit die laatste paar procent om er vol voor te gaan. Uit zo’n moment ontstaat ook de penalty voor De Graafschap, waar we niet agressief genoeg verdedigen. In de tweede helft creëerden we nog redelijk wat kansen, maar het was niet voldoende.”

https://youtube.com/watch?v=w4CUSe_SGJc%3Fenablejsapi%3D1%26origin%3Dhttps%3A


WEDSTRIJDKARAKTERISTIEK:
Jong AZ – De Graafschap 0-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken (82. Loek Postma), Wouter Goes, Lewis Schouten (88. Damienus Reverson), Finn Stam (82. Dave Kwakman): Zico Buurmeester, Yusuf Barasi, Fedde de Jong; Mayckel Lahdo (64. Iman Griffith), Mexx Meerdink (64. Ricuenio Kewal), Myron van Brederode. 

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Jeffry Fortes, Xandro Schenk, Rio Hillen, Alexander Büttner; Philip Brittijn, Camiel Neghli (90+3. Jan Lammers), Lion Kaak; Giovanni Korte (64. Charlison Benschop), Devin Haen (64. Levi Schoppema), Basar Önal (64. Mees Kaandorp). 

Scoreverloop: 43. Büttner 0-1 (pen.).
Gele kaarten: Brittijn, Neghli (De Graafschap).
Rode kaart: –
Scheidsrechter: Stan Teuben. 
Toeschouwers: 450.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl