AFAS trainingscomplex Zaanstad aangewezen als speellocatie AZ Vrouwen

Mark de Vries als hoofdtrainer AZ Vrouwen aangesteld

Alkmaar/Zaanstreek- De overname van VV Alkmaar door AZ krijgt steeds meer vorm. Vrijdagmiddag tekende Mark de Vries een éénjarig contract als hoofdtrainer van AZ Vrouwen tot medio 2024. Oud-prof De Vries is sinds de zomer van 2021 hoofdtrainer van VV Alkmaar, dat uitkomt in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Mitchell Meijer bereikte een driejarige overeenkomst met AZ als Hoofd Jeugdopleiding van de hernieuwde vrouwenvoetbalafdeling.

Ook de speellocatie van AZ Vrouwen is bekendgemaakt. Het AFAS Trainingscomplex in Wijdewormer zal het decor vormen voor de wedstrijden van het eerste elftal, terwijl de jeugdteams actief blijven in Alkmaar bij AFC’34. Dit betreft de Beloften, de MO17 en de MO15.

Hoofdtrainer
De Vries stond de afgelopen twee seizoenen aan het roer bij de vrouwen van VV Alkmaar en blijft gedurende het seizoen 2023-2024 hoofdtrainer van het team onder de vlag van AZ. Als betaald voetbalspeler kwam de in Paramaribo geboren trainer van 1994 tot en met 2012 uit in meer dan 400 wedstrijden voor FC Volendam, Dordrecht’90, ADO Den Haag, SC Cambuur en sc Heerenveen. In het buitenland speelde de spits voor Hearts of Midlothian, Dundee United, Leicester City en Leeds United en het Franse Niort. 

De Vries: ‘Benieuwd naar filosofie’
Het hoofdtrainerschap bij VV Alkmaar beschrijft de trainer als een grote leercurve. “Ik ben er toevallig ingerold, maar bij de eerste training had ik al een goed gevoel en is het snel gegaan”, aldus De Vries. “Dat heeft me ertoe doen besluiten om vol voor deze kans te gaan en ik ben er trots op.” De overgang naar AZ is dan ook een welkome verandering. “Er is hier echt een eigen werkwijze. Ik ben er erg benieuwd naar, evenals de filosofie binnen de club.”

Hoofd Jeugdopleiding
Mitchell Meijer is sinds het seizoen 2022-2023 assistent-trainer bij AZ Onder 17 en heeft inmiddels een driejarig contract getekend als Hoofd Jeugdopleiding bij AZ Vrouwen tot medio 2026. Van 2016 tot en met 2022 was hij werkzaam als trainer bij Alphense Boys. Daarnaast heeft hij ervaring opgedaan als docent lichamelijke opvoeding op een middelbare school in Uithoorn.

Meijer: ‘Vernieuwen en professionaliseren’
Het kersverse Hoofd Jeugdopleiding sprak bij het tekenen van zijn contract zijn dankbaarheid uit naar AZ. “Ik ben erg blij met deze kans. Het is mooi dat AZ mensen intern kansen geeft om door te groeien binnen de club en ik ben dankbaar voor het vertrouwen.” Ook is Meijer complimenteus over dat wat VV Alkmaar al heeft bereikt. “VV Alkmaar heeft de afgelopen jaren iets moois neergezet waar wij vanuit kunnen starten met de jeugdopleiding en het eerste elftal. Onze intentie is om de opleiding te vernieuwen en te professionaliseren vanuit de visie van AZ.”

Eenhoorn: ‘Dezelfde manier’
Onder andere Algemeen Directeur Robert Eenhoorn is drukdoende om ervoor te zorgen dat het vrouwen- en meidenvoetbal bij AZ goed omarmd gaat worden. “Qua werkwijze willen we het op dezelfde manier gaan aanpakken als we reeds doen binnen de AZ Jeugdopleiding en waar we bekend om staan. Dat houdt in dat we veel speelsters uit de regio de kans willen bieden om zich te ontwikkelen tot professioneel voetbalster. We zijn blij dat we steeds meer contouren kunnen geven aan de AZ Vrouwen-afdeling binnen de club met het nieuwe seizoen in zicht. Op korte termijn wordt ook meer duidelijk over de invulling van het hoogste vrouwenteam.”

Achtergrond
Op 28 december 2022 werd bekend dat het vrouwenvoetbal terugkeert bij AZ per het seizoen 2023-2024. In 2011 stopte AZ met het vrouwenvoetbal vanwege de toenmalige financiële situatie, maar daar komt nu dus weer verandering in. Lees hier het eerdere nieuwsbericht over deze ontwikkeling.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl