Puntendeling bij zaterdagduel Reiger Boys- Fortuna W (zat.)

Heerhugowaard- Op een dinsdagavond is dat toch apart. Twee teams die tot voor kort nog volop in de beker actief waren. Het was Zwaluwen’30 dat zich ten koste van Reiger Boys na strafschoppen plaatste voor de kwartfinale van de KNVB-districtsbeker. Daarin treft het csv BOL waar Fortuna Zaterdag Eemdijk lootte. Welke invloed zou dat bekergedoe nog op deze match kunnen hebben?

De eerste tien minuten was er sprake van een gelijkopgaande strijd waarin Fortuna Wormerveer meer balbezit had, twee kansen kreeg, maar nog niet tot scoren wist te komen. Daar leek na 20 minuten verandering in te komen. Na een snelle counter liet Youp een weergaloze lob los die door de keeper even weergaloos werd gestopt.

De verandering in de stand valt na een klein half uur uit in het voordeel van Reiger Boys. Op het moment dat onze jongens een vrije trap denken te krijgen gaat het spel door, weet Justin in eerste instantie te redden, maar weet de gastheer in de rebound toch de 1-0 te scoren.

Fortuna blijft aansluitend veel in balbezit zonder echt tot de 16 meter door te dringen. Dan is het uit het niets Bafode die de gelijkmaker binnenschiet. Lang plezier hebben ‘we’ r niet van, want na goed de voordeelregel te hebben toegepast door de Scheidsrechter kan Reiger Boys via snelle uitval de 2-1 scoren.

In de pauze wordt Mike Limmen vervangen door Sidney Booy. Dat heeft op de Heerhugowaarders geen indruk gemaakt, want de 3-1 valt uit schot op doel. De nummer 7 scoort zijn derde treffer.

Dan volgen twee wissels bij Fortuna Wormerveer. Ran en Sam E worden vervangen door Duncan en Jayden. Wat blijft is het vele balbezit voor de Wormerveerders die zich geen echte kansen weten te verschaffen. Dan is het toch Duncan die de 3-2 scoort na een prima aanval. En niet veel later is het vanuit het ‘alles of niets’ principe Robin die de 3-3 scoort. Volgens de meegereisde kenners werd daarmee een ontzettend belangrijk punt gescoord om in de top 3 van de zaterdag 3e klasse te blijven.

Schermafbeelding_2023-03-28_om_22.48.45.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl