Overtuigende zege Fortuna Wormerveer: Wat lucht voor de ploeg uit Wormerveer in zondag 1e klasse.

Langedijk- Van spanning geen gebrek in de eerste klasse A. Dat is prettig als je bovenin meedoet, maar bij tijd en wijle best lastig als je in de zogeheten. bedreigde zone vertoeft. Dan is het zaak om van directe concurrenten te winnen. Zondagmiddag lukte dat Fortuna Wormerveer- dat op bezoek ging bij LSVV- prima en na een 0-0 rust stapte zondag eersteklasser Fortuna Wormerveer met een 0-3 zege van het veld.

In de eerste 20 minuten werden veel duels op het middenveld uitgekookt. LSVV zat er boven op en liet Fortuna niet aan voetballen toekomen. Na een gele kaart voor LSVV ontstaat de eerste 
grote kans voor LSVV. De spits stoof alleen op Sem af. Zijn schot gaat gelukkig net naast.

Na een half uur spelen eindelijk een echte aanval van Fortuna. Cerezo komt er net niet langs. Dan volgen de corners elkaar snel op en moet de bal zo af en toe van de aangrenzende befraafplaats worden gehaald. Na weer een Fortuna corner krijgt Cerezo een grote kans. Zijn schot op de keeper van LSVV is net niet verontrustend genoeg. Dan is het Yassin die voorlangs schiet en is duidelijk dat de verdediging bij LSVV het zwakke punt is.  Als Fortuna dan scoort schiet de L-grens te hulp. Hij vlagt, de scheids tuint erin en wordt F een glaszuivere goal onthouden. Richting de rust gaat een schot van Tringo over het doel en is het LSVV dat veel de lange bal weet te hanteren. Een vrije bal van LSVV vanaf zo’n 25 meter van doel
Wordt een makkelijke prooi voor Sem. In de laatste fase van de eerste helft nog een goede aanval van Fortuna W waaruit Yassin alleen voor keeper komt. De 100 procent kans weet de keeper te stoppen.

In de pauze geen wissels en is het na vijf minuten de Wormerveerse aanhang die juicht. Het is Stijn die een prima voorzet binnen kopt. De 0-1 op het scorebord met 53 minuten op de klok. 
Dan lopen Ivan en Jeiel zich  warm en tegelijkertijd maakt de grens van LSVV er een potje van en doet dat zo overtuigend dat de scheids er steeds intrapt.

Een goed actie van Yassineindigt met een bal die net voor doel langsgaat. Helaas was er geen Fortunees ter plekke om de bal binnen te tikken. Bij de gastheer dan een dubbele wissel en gaat een schot van Tringo net voorlangs. Als er 64 minuten gespeeld zijn gaat ook FW wisselen. Ivan en Jeiel erin, Cani en Yassin eruit.

Een vrije bal van LSVV op zo’n 20 meter van doel met wind mee eindigt weer op de begraafplaats. Dan is het laatste kwartier ingegaan. Kenijro loopt warm waar ook de de laatste twee wissels voor LSVV er in komen erin. Dat leidde onze mannen niet af, want het Ivan die de 0-2 scoort in de 80e minuut. 

Dan komt Kenijro erin en gaat Cerezo eraf. Op de klok staan dan inmiddels 90 minuten. De aanwezige harde kern is op dat moment al tevreden.

Unknown-6.jpeg

Dan wordt Ivan neergehaald na een goede actie van Jeiel. Hij is het ook die de 11 meter gaat nemen. De keeper stopt die inzet, maar als Tringo de rebound inkopt is de meer dan prettige en noodzakelijke  0-3 overwinning een feit.
Unknown-7.jpeg
De uitslagen van zondagmiddag 26 maart 2023:
Schermafbeelding_2023-03-26_om_17.35.57.png
Die leiden tot de volgende stand:
Schermafbeelding_2023-03-26_om_17.36.51.png
En maakt komend programma weer extra spannend:
Schermafbeelding_2023-03-26_om_17.36.30.png