cvv Blauw Wit toont vechtlust en wint op karakter van Alcmaria Victrix (zat)

Westknollendam- “Strijden voor elke meter”! Het zijn woorden die je vaak hoort in de voorbereiding op de aftrap. Maar dat in de praktijk brengen, valt nog niet altijd mee. cvv Blauw-Wit 1 slaagde er afgelopen zaterdag goed in om de daad bij het woord te voegen. In een wedstrijd waarin het door omstandigheden moeilijk voetballen was, streed het elftal van Larbi Loukou als een eenheid en dat leidde tot een verdiende 2-0 zege op Alcmaria Victrix (zat).

Ondanks de lage plaats op de ranglijst (11e voorafgaand aan dit duel) kwam Alcmaria met het nodige vertrouwen en bravoure naar West-Knollendam na twee opeenvolgende zeges. Daar waar Blauw-Wit vorige week verloor van DZS klopten de Alkmaarders knap nummer 2 SVW ’27. Deze beginnende reeks boezemde bij Blauw-Wit geen angst in en uitgaande van eigen kracht was de beginfase volledig voor de ploeg van Larbi Loukou. Alcmaria maakte keer op keer de fout om op een lastig bespeelbaar veld de opbouw te verkiezen boven lengtespel ondanks de hoge druk van de tegenstander en dat leverde kans na kans op voor Blauw-Wit. Daar waar in de derde minuut Alcmaria nog goed wegkwam na een inzet van Sven Keppel, was het na 8 minuten wel raak. Na een knappe pass van Jeffrey Kat won Thomas van Eig een kopduel, Sven anticipeerde krachtig en met een vaardige dribbel liet hij Alcmaria-goalie Lennart Lakeman kansloos; 1-0. De voorsprong gaf Blauw-Wit een goede steun in de rug en het bleef de bovenliggende partij. Het geluk en de zuiverheid in de laatste pass ontbrak om echt in kansrijke positie te komen voor de 2-0. Aan de andere kant had de defensie onder leiding van good-old Jeffry Steding de zaken uitstekend voor elkaar. Verder dan een gevaarlijke vrije trap van 30 meter van Mo Ajnane en een scrimmage vlak voor rust, die door uitblinker Jan Jaap Jonker geneutraliseerd werd, kwamen de gasten niet.

Trainer Loukou was in de rust redelijk tevreden, maar wisselde wel eenmaal. Met het inbrengen van Wessel Krook werd een extra wapen in gebracht om de trage achterhoede van Alcmaria in verlegenheid te brengen. Dit pakte erg goed uit, want Wessel bleek een ware plaag voor de Alkmaarders. Na in de eerste tien minuten na rust al een aantal gevaarlijk zijn man gepasseerd te hebben, was het in de 55e minuut raak. Dit keer bereikte de voorzet van Wessel de alert mee gespurte Leon Seitner die koelbloedig de voorsprong verdubbelde. Aan het spelbeeld veranderde in de tweede helft daarna weinig. Wat Alcmaria ook probeerde het Blauw-Wit blok van de vier verdedigers en eerste twee middenvelders schakelde alles uit. Blauw-Wit bleef aan de overkant dreigend, maar zag de beste mogelijkheid op 3-0, een kopbal van Thomas van Eig overgaan. In de 88e minuut kreeg Alcmaria nog een ultieme kans op de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Kurdo Menmi werd vlak voor het doel getoucheerd, maar Blauw-Wit goalie Stan Luttikhuizen pareerde deze inzet met een katachtige reactie. Daarmee was het eerste gevaar in de tweede helft voor Alcmaria tevens het laatste en won Blauw-Wit dik verdiend dit belangrijke duel.

Daar waar uw redacteur vorige week schreef over een unicum, voor het eerst geen gescoorde goal, was het houden van de 0 dit keer net zo zeer een unicum. Die prestatie kwam tot stand door een buitengewoon geconcentreerd Blauw-Wit 1 dat gezamenlijk vocht als leeuwen. Door de uitslagen op andere velden achterhaalde het team WSV ’30 en ZCFC. En met een zevende plaats gaat het de laatste reeks van zeven wedstrijden in. Het rechtstreeks handhaven blijft het primaire doel in deze loeispannende competitie. Of er meer in het vat zit, kunt u iedere zaterdag live meemaken, uw steun wordt gewaardeerd!

Foto’s: Theo van VlaanderenDelen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl