Saenden te wisselvallig en mist aansluiting met middenmoot: FC Den Helder wint met 0-1 in Wormerveer.


Wormerveer- Na de thuisnederlaag tegen FC Den Helder is Saenden verder afgedaald op de ranglijst en daardoor zit het in de hoek waar de plaatsen voor de nacompetitie worden verdeeld.

Gezien het wedstrijdbeeld van zondagmiddag is dat niet eens onterecht want met het voetbal wat de supporters voorgeschoteld kregen zal het team van trainer Guillaume Groot niet veel plaatsen gaan stijgen. Er zal dus uit een ander vaatje getapt moeten worden om de noodzakelijke punten te behalen met nog 8 wedstrijden te gaan. Den Helder liet in Wormerveer zien hoe het wel moet door met het hele team het snot voor de ogen te werken om de verkregen voorsprong mee naar huis te nemen. Het collectief ontbrak bij Saenden en er ging (te)veel niet goed. Vooral een goede eindpass ontbrak vanmiddag en waren de kansen aan Wormerveerse kant op één hand te tellen. Bij FC Den Helder ging uiteraard ook niet alles goed maar doordat het hele team keihard werkte verschafte de ploeg zich veel balbezit. Vanaf moment de aftrap was het al zichtbaar dat er vandaag bij Den Helder meer energie in de ploeg zat. Saenden liet zich vooral op het middenveld aftroeven en mag het de handen dichtknijpen dat er uit alle aanvallende Helderse mogelijkheden in de 1ehelft slechts één doelpunt viel. In de 29e minuut werd de bal niet voor de eerste keer vanmiddag, bij de tegenstander in geleverd die plotseling vrij uitzicht had op het doel en via de rug van een Saenden verdediger verdween de bal onder de lat (0-1). Ook dit doelpunt veranderde niet veel in het spel en bleef Saenden passief en liep het achter de feiten aan. Den Helder beleefde een heerlijke voetbalmiddag want in alle vrijheid kon er gevoetbald worden. In de rust werd er door de trainer ingegrepen om het tij te doen keren. Saenden was in de tweede helft weliswaar dominanter, maar de uitvoering van het veldspel bleef ondermaats en kon het geen vuist maken om tot scoren te komen. Op eigen helft speelde Den Helder zich eenvoudig onder de druk uit en wist het via de counter nog een aantal kansen te verschaffen, maar de wederom goed spelende Gennaro liet zich niet meer passeren. Kortom het spel van Saenden was in deze cruciale wedstrijd onvoldoende om aanspraak te kunnen maken op broodnodige wedstrijdpunten om de nacompetitie te ontlopen. Eindstand 0-1.

Saenden – FC Den Helder 0-1 (zondag 26-03-2023)

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl