Ex prof Dave Derlagen schuift door naar senioren Fortuna: Oostzaner gaat in Wormerveer samenwerken met hoofdtrainers.

Wormerveer- Je mag Dave Derlagen best een druk bezet man noemen. De trotse vader van twee kinderen- Mae van 2 en Finn van 4- is al tien jaar eigenaar van een sterk groeiend Bootcamp bedrijf, begeleider van BVO spelers en dan ook nog eens trainer van de Fortuna jeugd. Ga er maar aan staan. Het prototype ook van een opleider. Bij Fortuna in Wormerveer is hij aan zijn zevende seizoen bezig. En nu maakt hij de overstap naar de senioren. Hij gaat hoofdtrainer Alex en zijn assistent Emre ondersteunen.

Zijn eigen loopbaan startte bij Hellas Sport. Daarna was Ajax zijn club, maar dat avontuur was korte duur. ‘Ik had het daar niet naar mijn zin. Ik ben toen weer terug naar Hellas gegaan. Achteraf kon ik mij natuurlijk wel voor mijn kop slaan.’ Aansluitend speelde Dave drie seizoenen voor AZ en en daarna toch weer Hellas Sport waar hij in het eerste terecht kwam. 

Ook bij Odin’59 is hij nog even geweest. ‘Ook toen had ik als jonge speler te weinig geduld. Andermaal niet handig. Bij Hellas eindigde het en ik kwam sc Hercules Zaandam in beeld. ‘Daar was ik meer oproepkracht. Want ik was al bij Fortuna als trainer bezig. Als ze omhoog zaten mochten ze me bellen. Geen echte basis om wat op te bouwen. Dat heb ik drie seizoenen volgehouden en koos er toen voor helemaal te gaan voor mijn trainerschap.’ 

Dave startte in Wormerveer bij de O15 samen met Johan Lighthart. ‘Geweldige vent is dat. Een echte clubman. We wisten tot in de bekerfinale te komen. Die verloren we, maar het was een prima seizoen. Eigenlijk heb ik alle teams wel een keer onder mijn hoed gehad. Ook de O13, O17 en nu ook de O18. Dat is nog een pittige klus. Een zwaar seizoen mede door veel blessures. Onze spits Luuk Schagen heeft zijn kruisbanden gescheurd. En dat scheelt toch 20 tot 25 doelpunten.’ 

Vorig seizoen was het eerste deel van de competitie mogelijk, maar nadat Luuk er bij was gekomen ging het team in deel twee op voor de hoofdprijs. Het is zo belangrijk dat je iemand voorin hebt lopen die scoort. Kijk maar naar Zondag 1. De trainingsopkomst is helaas door allerlei omstandigheden ook niet optimaal. We gaan er met z’n allen wel voor knokken om in de 4e Divisie te blijven. Ik kan nu eenmaal heel slecht tegen mijn verlies.’ 

Volgend seizoen is het gedaan met de jeugd. ‘Ik ben toe aan een een andere omgeving. Wel binnen Fortuna want de club bevalt mij prima. Ik heb prima kunnen samenwerken met Marcel Blank. Ik snap het wel, maar vindt het ook heel jammer dat hij stopt. Op zeker moment kwam de vraag hoe verder te gaan. Toen kwam er uit dat ik als assistent van Alex en Emre aan de van zou kunnen. In de weekends wil ik wat meer tijd hebben voor andere klussen en mijn gezin. Daarom ga ik vooral op de dinsdag en donderdag assisteren. We moeten nog even uitzoeken hoe we dat precies gaan invullen. Ik kijk er erg naar uit. Een volgende stap. Uiteindelijk wil ik toch hoofdtrainer bij de senioren worden.’ 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl