AZ Jeugd: Onder 11 en Onder 13 verslaan Feyenoord, Onder 12 wint van Vitesse

Zaanstad- De zaterdag op het AFAS Trainingscomplex had voor de jeugdteams van AZ een aantal mooie resultaten in petto. Zo wonnen Onder 11 en Onder 13 van Feyenoord, terwijl Onder 12 te sterk was voor Vitesse.

AZ Onder 16 – FC Utrecht 1-1 (0-1)
Het AZ Onder 16 van trainer Tim Roest bleef in balans met FC Utrecht. De thuisploeg kwam in de eerste helft op achterstand, maar trok de score vlak voor tijd weer gelijk: 1-1. 

Het duurde ruim twintig minuten voordat het eerste doelgevaar kwam en daaruit was FC Utrecht direct trefzeker. AZ ging hierna in de achtervolging en was vlak voor rust tweemaal gevaarlijk. Saviola Saffoe schoot in de korte hoek op doelman Luca Neu. Niet veel later leek Melle Roede een vrije schietkans te krijgen, maar hij werd vlak voordat hij kon uithalen van de bal gezet. 

Kort na de thee kreeg AZ weer kansen. Zo kwam Thom Steenbergen net te kort bij een voorzet van Tycho de Wit en ontbrak het bij Hessel de Wit aan overtuiging toen hij probeerde de doelman met een lobje te verschalken. Later was ook Kevin Van Ouytsel gevaarlijk bij een hoekschop, maar het leverde opnieuw geen doelpunt op.

In de slotminuut viel de 1-1. AZ dwong een hoekschop af, waarna de voorzet van Saffoe bij Van Ouytsel kwam. De verdediger raakte de bal met de knie en bezorgde AZ zo in extremis een punt. 

Opstelling AZ: Christian Gaander; Kiani Inge, Kevin van Ouytsel, Mees Adrichem, Finn Larooi, Saviola Saffoe; Hessel de Wit, Jesse Larooi, Melle Roede (61. Eli Daddy); Thom Steenbergen, Tycho de Wit. 

Scoreverloop: 20. FC Utrecht 0-1, 80. Van Ouytsel 1-1.

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-0&features=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%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1639618691867488259&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.az.nl%2Fnl%2Fnieuws%2Faz-jeugd-resultaten-zaterdag-25-03-2023&sessionId=50e159b49c48df6fb4899dfad4e5955fa045e76b&theme=light&widgetsVersion=aaf4084522e3a%3A1674595607486&width=550px

PSV – AZ Onder 15 2-1 (1-0)
AZ Onder 15 moest op het nippertje het onderspit delven tegen PSV. Het team van trainer Nick van der Velden verloor in Eindhoven met 2-1.

PSV kwam op een 2-0 voorsprong, mede doordat de kwaliteit aan de bal bij AZ nog niet op orde was. In de tweede helft lukte het steeds beter om de Eindhovenaren onschadelijk te maken en werd er door Adam Ouaziz ook een aansluitingstreffer gemaakt. In die fase had AZ de wedstrijd redelijk onder controle, al lukte het niet meer om op gelijke hoogte te komen.

AZ wisselde in de rust twee keer: Onne de Flart en Nuur Mahamed Ahmed kwamen binnen de lijnen voor Yordi van der Velde en Gijs Groot. Bovendien werd in de kleedkamer benadrukt dat de veldbezetting beter moest.

“In de tweede helft hadden we meer kwaliteit aan de bal”, vertelt Van der Velden. “We namen meer risico’s en gaven iets meer de ruimtes weg. Daardoor kreeg PSV nog wel wat kansen. Maar de keuzes aan de bal waren veel beter, waardoor ik tevreden ben over het spel dat we na de rust hebben laten zien.”

Opstelling AZ: Finn Molenaar (46. Quenten Attigah); Latrell Aken, Calvin Carrilho, Quincy Lede, Jayden Hart Perez (52. Fadil Alimi); Yordi van der Velde (41. Onne de Flart), Adam Ouaziz, Rayan Zekri; Gijs Groot (41. Nuur Mahamed Ahmed), Chavarello Hellings, Derryl Hupsel (69. Massimiliano Frassino).

Scoreverloop: 38. PSV 1-0, 67. PSV 2-0, 77. Ouaziz 2-1 

Foto: Adriënne van Beinum

PSV – AZ Onder 14 4-0 (3-0)
AZ Onder 14 verloor met duidelijke cijfers van PSV. Op Eindhovense bodem eindigde de ontmoeting in een 4-0 nederlaag voor de ploeg van trainer Bas van Baar.

Bij de rust stond het al 3-0. Het stond goed bij AZ, maar het lukte het team niet om een hoog baltempo te spelen. In de tweede helft rechtte het team de rug en was het spel een stuk verzorgder. Er kwamen meer kansen voor het vijandelijke doel. Scoren wilde niet lukken. PSV daarentegen had aan één mogelijkheid genoeg om de voorsprong naar 4-0 op te schroeven.

Van Baar: “We kunnen onszelf niets verwijten als het gaat om energie en werklust. Maar we gaven PSV in de eerste helft te veel tijd om goed te staan. Daarmee speelden we onze tegenstander in de kaart. Het baltempo was laag, waardoor we vaak de bal verloren en daar ging PSV effectief mee om. In de tweede helft was het een stuk beter van onze kant. We stonden de hele wedstrijd best goed, maar na de rust was de uitvoering beter. Maandag gaan we weer keihard met onze aandachtspunten aan de slag om ons te blijven ontwikkelen en zo snel mogelijk weer een beter resultaat te kunnen boeken.” 

Opstelling AZ: Quenten Attigah; Christian Goring, Janoa Elias (46. Amani Imhangbe), Keayon Dumfries, Lars Boer; Dex Klaverdijk (46. Anton Agafonov), Milo Kadyla, Cas Klop; Ties Kemna (40. Noah Meijer), Donny van der Lijcke, Dante Blankendaal (51. Nuur Mahamed Ahmed) 

Scoreverloop: 7. PSV 1-0, 28. PSV 2-0, 31. PSV 3-0, 40. PSV 4-0

Foto: Adriënne van Beinum

AZ Onder 13 – Feyenoord 1-0 (1-0)
AZ Onder 13 heeft zaterdag de topper tegen Feyenoord op zijn naam geschreven. De ploeg van trainer Sander Veraart had aan een goal vlak voor rust genoeg om drie punten bij te schrijven: 1-0. 

In de openingsfase hadden beide teams wat last van de wind, maar naarmate de wedstrijd vorderde ontstonden er steeds meer kansen. De eerste poging was van Jim Jansen, wiens schot werd gevangen door Feyenoord-goalie Sydney van Gool. Later waren ook Abutalib Hamid Mohammad en Charly van Oosterhout dicht bij de openingstreffer. 

Op slag van rust namen de AZ’ers de leiding. Een indraaiende corner kwam bij Henk Schuit, die de bal al vallend in het doel werkte: 1-0. 

Na de pauze bleven de ploegen aan elkaar gewaagd. AZ was in een aantal uitbraken gevaarlijk en kwam zo tot een goede kans voor Hamid Mohammad. De vleugelspeler kwam vanaf de flank voor doel en schoot hard in het zijnet. Aan de overzijde moest Jaycen Luca Duijcker in actie komen. Na een scrimmage kreeg Feyenoord een schot op doel en die werd door de doelman naast getikt. De Alkmaarders hielden stand en trokken zo de zege over de streep. 

Opstelling AZ: Jaycen Luca Duijcker; Nick Perez Mutsaers, Giel Kappelhof, Henk Schuit, Jeano Vos; Jim Jansen (45. Jeremiah Oladoyinbo Ojomo), Charly van Oosterhout (63. Jessey Jay van der Mije), Joey Plat; Abutalib Hamid Mohammad, Merijn van Dijk, Mawulom Gota-Toudji. 

Scoreverloop: 35. Schuit 1-0. 

https://platform.twitter.com/embed/Tweet.html?dnt=false&embedId=twitter-widget-1&features=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%3D&frame=false&hideCard=false&hideThread=false&id=1639571975764082691&lang=en&origin=https%3A%2F%2Fwww.az.nl%2Fnl%2Fnieuws%2Faz-jeugd-resultaten-zaterdag-25-03-2023&sessionId=50e159b49c48df6fb4899dfad4e5955fa045e76b&theme=light&widgetsVersion=aaf4084522e3a%3A1674595607486&width=550px

AZ Onder 12 – Vitesse 7-6 | Twin Games
AZ Onder 12 heeft zaterdagmiddag een verdiende overwinning op Vitesse geboekt. De ploeg van trainers Dico Blei en Tim Appel ging het vierde blokje in met een 4-4 gelijke stand, maar pakte uiteindelijk een 7-6 overwinning.

“We hebben met lef gespeeld en veel acties gemaakt”, zegt Eray Akkaya. “Ons positiespel ging ook goed en het lukte ons om rust te houden aan de bal.”

Timo van der Schaar: “We waren veel aan de bal. De volgende keer mogen we beter onze kansen benutten en moeten we ervoor zorgen dat we uit de counter geen tegengoal meer krijgen.”

De AZ-spelers vierden de goals gezamenlijk. “Daar krijgen we veel energie en zelfvertrouwen van, waardoor we beter in de wedstrijd zitten”, vertelt Akkaya. Van der Schaar: “Het zijn mooie momenten om samen te vieren, want we stonden voor en we willen altijd winnen.”

Selectie AZ: Melle Prins, Sam Pijlman, Adam Ahannach, Bentley Addai, Daniël Jonker, Dayne Spaander, Dylan Nsemi, Eray Akkaya, Haïtem El Ghouch, Hatim Elfargoussi, Ian Shaibu, Imran Loukili, Jay Rosenbaum, Jip de Flart, Kayra Kolemenoglu, Luca Boon, Nino Dos Santos Henriques, Noah Ahannach, Silvijn van der Does, Timo van der Schaar, Tuur van den Hurk, Valentijn van Thiel, Xavi Höke.

Foto: Erina Tromp

AZ Onder 11 – Feyenoord 12-8 | Twin Games
AZ Onder 11 heeft Feyenoord zaterdagmiddag verslagen. Op het eigen AFAS Trainingscomplex eindigde de ontmoeting in een 12-8 overwinning.

Davey Smit, Tom Frederiks en Elijah Ikedia konden terugblikken op een goede wedstrijd. Frederiks: “Ik vind dat we goed hebben gestreden. Op sommige momenten deden we Kerkez en Sugawara na, waarbij de backs om het middenveld en de aanval heen gingen om te helpen met aanvallen. We hadden soms wat meer rust aan de bal mogen houden, maar als we dat deden speelden we goed positiespel.”

Smit: “Toen we het samenspel gingen begrijpen, begonnen we veel goals te maken. Toen dacht ik wel: dit kan een mooie wedstrijd worden. We laten tijdens het scoren zien dat we een team zijn. Iedereen viert het doelpunt mee, omdat degene die scoort niet de enige die belangrijk is bij een goal. We werken als team voor een doelpunt, dus we vieren het ook samen.”

“Het is belangrijk om met elkaar mee te juichen”, voegt Ikedia toe. “We hebben laten zien dat we goed kunnen samenwerken om doelpunten te maken. We hielpen elkaar zowel verdedigend als aanvallend en hielden de rust als we aan de bal waren.”

Selectie AZ: Sven Boon, Florian Diddens, Luke Duin, Tom Frederiks, De’Vaughn Hansen, Willem den Heten, Elijah Ikedia, Berke Ilguy, Iwaynitchyio Asebeh, Milan Jonk, Chevaino Kamperveen, Tom de Koning, Nuri Köse, Rodjany Kranenburg, Jackson Lautenschutz, Milan Machielsen, Sem Meijer, Kyandro Noslin, Davey Smit, Danny van der Velde, Luca de Voogd, Twan Wijnker en Sam van Wijk.

Foto: Erina Tromp

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl