Fortuna Wormerveer (zat) door naar laatste acht in bekertoernooi na spectaculaire zege op HEES

Wormerveer- Wat een bijzondere bekeravond werd het afgelopen dinsdagavond in Wormerveer. Het bezoekende Hees uit Soest had aan ondersteuning geen gebrek en dat gezelschap had er alle vertrouwen in om op de terugweg in de bus een polonaise te kunnen lopen. Fortuna Wormerveer zaterdag 1 heeft dat onder leiding van scheidend trainer Marcel Blank en de jarige Geert Rol op prima wijze weten te voorkomen en kon na een ruststand van 2-1 na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter met een 3-2 zege het veld verlaten. U snapt dat er een flinke glimlach op de Fortuna gezichten viel waar te nemen? En trainer Geert Rol kreeg op deze manier een mooi verjaardagscadeau van zijn team. De pijnlijke nederlaag van afgelopen zaterdag tegen rkvv DEM (zat) was direct vergeten.

Het initiatief lag meteen bij de thuisploeg. Een eerste bal verdween over het doel. vv Hees moest even acclimatiseren, maar na de eerste corner was het Jorney Kappenberg die helemaal vrijstaand de onverwachte 0-1 binnenschoot. Dat had geen invloed op het Fortuna spel. Een enorme poeier van Sam betekende kort daarna alweer de gelijkmaker. 

Na een half uur spelen was het vooral een strijd die zich op het middenveld afspeelde. Beide doelmannen hadden het niet druk. Heel even leek Sam er van door te gaan, maar werd net op tijd (in de H-ogen) afgeblokt. 

Niet veel later kreeg Hees een vrije trap op zo’n 20 meter. Dat schot smoorde in de F-muur. Daaropvolgend moest doelman Xander gestrekt naar de hoek en dat deed hij als vanouds bekwaam.

Nog vlak voor de rust toch weer een corner voor onze mannen. De pass van Sam wordt door Jesse fantastisch in de kruising gekopt (2-1).  Nog voor de thee breekt Kai door, maar zijn schot wil net niet over de doellijn hobbelen. Ook HEES valt nog een keer aan en ziet een schot voorlangs gaan richting de cornervlag.

In de pauze blijven Mike en Jordi in de kleedkamer, Sydney en Ran betreden het veld. En Ran doet zich meteen gelden. Zijn schot gaat maar net over het HEES doel. Als diezelfde Ran even later slim doorkomt moet de H-goalie een uiterste poging gebruiken om de bal van zijn voeten te plukken.  Aan Fortuna zijde volgt nog een wissel. Jayden komt er in voor Jesse.

Pas laat in deze helft lost HE een eerste schot en dat maakt dat Xander andermaal op moet treden. De bezoekers gaan ogenschijnlijk trachten de achterstand weg te werken. Fortuna laat dat wat timide toe. Iets meer fekheid in de duels had op dat moment beslist geen kwaad gekund. 

Net nadat Timo voor Ersin is gewisseld begaat de HEES keeper een enorme blunder (ondanks dat hij Reddering heet) en is het de goed meegelopen Kai die simpel de 3-1 kan intikken. 

Dan denk je als chauvinistische supporter dat de buit binnen moet zijn. Een corner van Hees wordt echter maar net naast de goal gekopt. De daaropvolgende aanval lijkt enig tumult op te leveren. Want een van de Fortuna spitsen wordt op de rand van het 16 metergebied onjuist staande gehouden. Een enkeling riep om een strafschop, maar de overtreding was er net buiten.  

Dan gooit Hees alle schroom van zich af en gaat een alles of niets offensief opstarten. De spanning neemt toe als dat succes oplevert. De 3-2 via Maarten Jan Belt dreigt nog even 3-3 te worden, maar de HEES spits stond weliswaar helemaal vrij in de 16 maar deed dat gelukkig in buitenspelpositie. In de slotseconden trok zelfs doelman Reddering mee naar voren mede op aandringen van de tribunegasten van zijn club. Het mocht allemaal niet meer baten. Fortuna Wormerveer zaterdag 1 stapte als winnaar van het veld en gaat door naar de laatste acht van de bekerpoule !

Zaterdag speelt Fortuna Wormerveer zaterdag 1 uit bij Reiger Boys dat na verlenging woensdag werd uitgeschakeld in de beker. Vanaf vandaag gaat het vizier weer op het resterende slotstuk in de competitie.

Dinsdagavond 21 maart werden ook gespeeld Zwaluwen’30-Reiger Boys (1-1, Z wint na strafschoppen met 4-2) en Geinoord-Eemdijk (1-6).

Woensdag speelde csv BOL tegen Fortuna 1 (3-0), HSV tegen VRC en AGB tegen sv Huizen. Donderdag dan nog Alkmaarse Boys-Scherpenzeel.

Heel Fortuna is benieuwd hoe groot het verslag in het Dagblad zal zijn. Er is in ieder geval sprake van een bijzondere prestatie.

https://www.facebook.com/plugins/like.php?href=https%3A%2F%2Fwww.fortuna-wormerveer.nl%2F1%2F5121%2Fzaterdag-1-toont-zich-echte-cupfighter%2F&send=false&layout=button_count&width=120&show_faces=false&font&colorscheme=light&action=like&height=21

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl