Fortuna W zondag 1 kan het niet bolwerken in Langedijk en verlaat het bekertoernooi.

Langedijk- Waar het Fortuna Wormerveer Zaterdag 1 wel lukte te bekerstunten is het deze morgen toch even slikken als je in de krant leest dat Fortuna onfortuinlijk uit de beker ligt. Dat was bij de spelers en supporters gisteravond al keihard binnengekomen.

Even na achten werd gestart voor het bekerduel tegen zaterdagclub csv BOL op het veld van LSVV in Langedijk.  De opstelling van Fortuna Wormerveer 1 was als volgt: Justin, Joel, Jermano, Dani, Kenjiro, Stijn, Cani, Yoep, Bafode, Ersin en Yassin.

Tegenstander csv BOL opende met een overwicht maar de eerste kans was voor FW. Bafode schoot vlak voor de BOL keeper langs. Er was sprake van een gelijkwaardige partij. Fortuna Wormerveer liet BOL het spel maken en loerde op de counter. De ploeg uit Wormerveer komt in die fase een paar keer goed door. Net geen geluk verhinderde dat de 0-1 op het scorebord kwam. Na 37 minuten ontstaat een grote kans voor Yassin. De keeper stopt zijn poging.

In de rust (0-0) is iedereen het er over eens dat het een leuke pot is waarin Fortuna Wormerveer lekker mee weet te voetballen en de beste kansen heeft gehad. ‘Het geeft goede moed voor tweede helft’ klonk het langs de lijn.

De tweede helft startte met wissels aan Fortuna W kant. Eruit Dani en Ersin. Erin Cerezo en Revinio. Op dat moment begon het heel hard te regenen. Er ontwikkelde zich andermaal een gelijk opgaande wedstrijd. Na 57 minuten is het Bafode die alleen op keeper afgaat. Helaas schiet hij naast. Dat was een hele grote kans. Een schot van Yassin wordt dan door de keeper onder de lat vandaan getikt. Vlak daarna een buitenspel doelpunt BOL. Inderdaad: afgekeurd Wesley wisselt en Jael en Arsenio komen erin. Cani en Yassin gaan eruit. Een fout achterin is de eerste waarschuwing. csv BOL schiet over hoewel de Wormerveerse formatie beter voetbalt dan de tegenstander. 


In het laatste kwartier is daar het onheil. Een BOL bal wordt van richting veranderd. Justin is kansloos. 1-0 voor ’thuisploeg’ BOL. In die actie wordt slecht ingegrepen. ‘Doodzonde en onnodig’ moppert een supporter langs de lijn. ‘En ook onverdiend’ voegt de spreker er aan toe. Vlak daarna slalomt de Broek op Langedijker spits door de verdediging. Justin pakt goed. Met op de klok 83 minuten gaat de bezoekende ploeg alles of niets spelen. 1 op 1 achterin. Dan is het ‘dodelijk’ als je een bal verspeelt. Revinio ondergaat dat lot en de 2-0 is daar het gevolg van. Vlak voor tijd wordt het zelfs nog 3-0. Vanuit het Wormerveerse oogpunt een geflatteerde, onnodige en onverdiende nederlaag. Dan moeten ze in Wormerveer maar gaan gokken op de finaleplek voor de zaterdag 1 ploeg.

De overige uitslagen van woensdagavond:

AGB-Huizen 4-2 en HSV-VRC 0-1
Vanavond nog vanaf 20.00 uur Alkmaarse Boys – Scherpenzeel 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl