Situatie Fortuna W penibel na nieuwe nederlaag tegen AGB: Trainer Weeber houdt goede hoop.

Wormerveer- Als je met 1-3 verliest kun je onmogelijk opgewekt van het veld stappen. En toch gloort er iets van hoop bij de selectie van Fortuna Wormerveer zondag 1. Na een pittige pot voetbal was er met name in het tweede bedrijf volop beleving en hadden de Wormerveerders misschien wel iets meer verdiend. Het geeft met het oog op het loodzware vervolg de nodige inspiratie.

Natuurlijk staat AGB hoog op de ranglijst en dat was zondagmiddag goed te zien. Het team van de Zaandamse trainer Imdat Ilguy staat er prima bij en vormt onder aanvoerder Hursut Meric- bouwjaar 1983- een attractie op zich. Natuurlijk heeft hij toneelervaring, maar zijn voetbalkwaliteiten zijn nog altijd om de vingers bij af te likken. Zo ook afgelopen zondag in Wormerveer.

De formatie van Fortuna Wormerveer, opererend in een splinternieuw tenue, opende sterk. Twee prima aanvallen verdienden een beter lot, maar de 1-0 en 2-0 bleven uit. AGB reageerde daar uiterst nuchter op en via een kopbal verdween de bal eigenlijk te makkelijk over de doellijn (0-1). 

Het spel van de gasten blijft in die fase verzorgder dan dat van Fortuna, maar toch lijkt de gelijkmaker er aan te komen. En dan is het toch weer AGB dat vlak voor de pauze efficiënt de 0-2 scoort. Een mokerslag op slag van rust.

In de pauze geen wissels aan de zijde van Fortuna Wormerveer. Na een kwartier is het Ivan die op het veld ligt, maar gelukkig: de blessure valt mee. Vlak daarna volgt de Amsterdamse doelman dat voorbeeld waarvan menigeen denkt dat het pure show is. Het wonderwater van de verzorger helpt hem weer op de been.

Bij Fortuna staan Stijn en Jeiel klaar. Ivan  en Ersin gaan er er dientengevolge af. Vlak daarna mag Erin Sigmaz zijn debuut maken en dat zorgt voor nog meer aanvallende acties aan de zijde van de thuisspelende ploeg. Volkomen terecht ontstaat uit een aanval van Fortuna de 1-2 door Yassin.

Dan is het wachten op de gelijkmaker maar net als in de eerste helft is het AGB dat de ruimte goed weet te benutten en de 1-3 uit een voorzet van links en tegendraads in weet te koppen.

Conclusie: strijdend ten onder en vol vertrouwen het restant van deze spannende competitie tegemoet gaande wacht eerst donderdag 23 maart nog de bekerwedstrijd tegen zaterdagploeg csv BOL op het veld van LSVV in Langedijk.

De uitslagen:
Schermafbeelding_2023-03-19_om_16.27.42.png
En dat maakt onderstaande stand actueel:
Schermafbeelding_2023-03-19_om_16.27.56.png
Programma eerstvolgende ronde:
Schermafbeelding_2023-03-19_om_16.28.26.png