Offday Fortuna Wormerveer (zat) tegen DEM (zat) 1-3

Wormerveer- De omstandigheden waren prima. Een stralend zonnetje en het vooruitzicht van een mooie pot tussen de zaterdagploegen van Fortuna Wormerveer en DEM. Twee ploegen die elkaar op de ranglijst weinig ontlopen. Ook een partij van de ‘jongens’ tegen de ‘mannen’ waarbij aan Fortuna-zijde de jeugd overheerste.

Van meet af aan wilde het niet lopen zoals gewenst. Dat resulteerde al snel in een wat schlemielige 0-2 achterstand. De scherpte leek aan Fortuna Wormerveer kant te ontbreken en dan is het voor routiniers als die uit Beverwijk appeltje/eitje. 

Pas richting de rust was het Kai die uit een strafschop de 1-2 kon binnenschieten. Daaraan vooraf ging al een soort van offensief van de thuisploeg al was ook nu de scherpte re niet helemaal.

Na de pauze verwacht je als argeloze verslaggever dat het spel van voor de rust zal worden doorgetrokken en de stand naar een draaglijker aanzien kan worden getild. Toch waren het de gasten die andermaal het beste van het spel toonden. DEM kwam een aantal keren gevaarlijk door en ontsnapte F aan een grotere achterstand. In die fase daarna leek Fortuna zich toch te hervinden en werd DEM onder druk gezet dan wel liet zich eenvoudig onder druk zetten. Verder dan een bal net over het doel kwam de Fortuna aanval niet. 

Een onnodige tweede gele kaart voor Timo betekende dat er een tiental overbleef en daar wist DEM wel raad mee. Vlak na dat wegzenden werd het 1-3 en daarmee was de gifbeker nog niet leeg en werd het zelfs 1-4 via slim uitgespeelde aanvallen. Weliswaar ontstonden daarna nog wat kansjes aan Wormerveerse kant, maar de stand wijzigde niet meer.

Dat mag je gerust als een ‘zuur verlies’ omschrijven. Eerstvolgende wedstrijd is die voor de KNVB beker op 21 maart, aanvang 20.00 uur met als tegenstander Hees. Dat team speelde 1-1 tegen directe concurrent Olymia’25.

Schermafbeelding_2023-03-18_om_17.59.49.png
En dat maakt de stand ineens iets minder florissant, maar ook gewoon bloedstollend spannend:
Schermafbeelding_2023-03-18_om_18.00.47.png

De stand in de poule van de komende bekertegenstander is:
Schermafbeelding_2023-03-18_om_18.03.28.png

Foto`s: Theo van Vlaanderen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl