Jong AZ kan voorsprong tegen FC Eindhoven niet vasthouden:1-1

Jong AZ niet langs FC Eindhoven

Zaanstad- Jong AZ heeft vrijdagavond gelijkgespeeld tegen FC Eindhoven. De ploeg van Maarten Martens kwam diep in de tweede helft op voorsprong, maar zag de opponent de stand kort daarna weer gelijk trekken: 1-1. Ro-Zangelo Daal produceerde de Alkmaarse treffer. 

Het waren de bezoekers uit Eindhoven die de eerste kansen kregen. Na ruim een kwartier was Charles-Andreas Brym gevaarlijk. Hij bereikte de achterlijn en schoot vervolgens op de lat van het Jong AZ-doel. Niet veel later ging een kopbal van Evan Rottier naast.

Moeilijke hoek
Fedde de Jong noteerde in de 22e minuut de eerste kans voor de thuisploeg. De middenvelder schoot vanuit een moeilijke hoek op doel en zag Nigel Bertrams redding brengen. De daaropvolgende rebound van Iman Griffith ging naast.

Uittorenen
Op slag van rust van was er nog een goede kans voor Finn Stam. De centrumverdediger torende bij een hoekschop over de Eindhoven-defensie uit en kreeg het hoofd tegen de bal: over. Ook Eindhoven was kort daarna nog gevaarlijk. Youness Mokhtar mocht op een kansrijke positie aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot leek op weg naar de bovenhoek, maar Rome-Jayden Owusu-Oduro verrichte een belangrijke redding. 

Gevangen
Kort na de pauze meldde Eindhoven zich weer bij het doel van Jong AZ met een kopbal van Pieter Bogaers, die werd gevangen door Owusu-Oduro. Daarna bleef het aan beide kanten lang rustig wat betreft kansen. De Alkmaarders zochten wel de weg naar voren, maar wisten geen openingen te creëren. 

Volley op doel
In de 69e minuut was er plots weer een grote kans voor de bezoekers. Een voorzet kwam bij Ozan Kökcü, die de bal met een volley op doel schoot. Owusu-Oduro bracht opnieuw redding met een knappe reflex. 

Tegen de touwen
Ondanks alle kansen voor de Eindhovenaren was het Jong AZ dat in de 73e minuut de ban brak. Invaller Daal kwam in het vijfmetergebied aan de bal en werkte de 1-0 tegen de touwen. 

Vrije trap
Jong AZ wist die voorsprong slechts zeven minuten vast te houden. In de tachtigste minuut kregen de bezoekers een vrije trap en die werd van ruim achttien meter binnengeschoten door Jasper Dahlhaus: 1-1. In de laatste minuten waren er nog wat speldenprikjes van Eindhoven en een kans voor Griffith, maar het scorebord kwam niet meer in beweging. 

Owusu-Oduro: ‘Van richting veranderd’
“Ik hoopte dat ik vandaag mijn eerste clean sheet in het betaald voetbal kon pakken”, vertelde Owusu-Oduro na afloop. “Helaas werd de vrije trap van Dahlhaus van richting veranderd, waardoor ik net te laat was. Het houden van de nul is wel iets waar ik mee bezig ben. In de Youth League is het al wel een paar keer gelukt, maar in het betaalde voetbal nog niet. Vooral als we 1-0 voor komen doe ik er alles aan het te laten gebeuren. Net als vandaag, maar het mocht helaas nog niet zo zijn.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Eindhoven 1-1 (0-0)

Keuken Kampioen Divisie

Opstelling Jong AZ: Rome-Jayden Owusu-Oduro; Jurre van Aken, Loek Postma, Finn Stam, Daniël Beukers; Fedde de Jong, Damienus Reverson (78. Nick Koster), Zico Buurmeester (46. Ro-Zangelo Daal); Ricuenio Kewal (89. Jayden Addai), Yusuf Barasi (64. Dave Kwakman), Iman Griffith. 

Opstelling FC Eindhoven: Nigel Bertrams; Collin Seedorf, Mawouna Amevor, Pieter Bogaers; Tibo Persyn (78. Naoufal Bannis), Dyon Dorenbosch (78. Moussa Sanoh), Brian de Keersmaecker, Youness Mokhtar (56. Ozan Kökcü), Jasper Dahlhaus; Evan Rottier (87. Pjotr Kestens), Charles-Andreas Brym. 

Scoreverloop: 73. Daal 1-0, 80. Dahlhaus 1-1.
Gele kaarten: Amevor (FC Eindhoven)
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Kevin Puts.
Toeschouwers: 390.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl