Hard werken levert Saenden punt op

Zwaag- Saenden ziet het harde werken beloont en haalt een punt uit de zondagmiddag gespeelde wedstrijd tegen één van de betere ploegen uit deze competitie- de 2e klasse A. In een aantrekkelijk, sportief en vooral spannende wedstrijd heeft Saenden geen klagen over het behaalde resultaat. sv Westfriezen zag in de 2e helft twee doelpunten wegens buitenspel (ondanks de teleurstelling terecht volgens velen aan de zijlijn) afgekeurd worden door scheidsrechter P. Speerstra, die een voortreffelijke partij floot. Ook Saenden had met iets meer scherpte nog aanspraak kunnen maken op de overwinning, als het de kansen die het kreeg had benut. Smet op de wedstrijd was de ogenschijnlijk zware blessure die één van de spelers van Westfriezen opliep zonder dat er sprake was van een duel en voor onderzoek naar het ziekenhuis moest. De wedstrijd begon met het voorzichtig aftasten van elkaars krachten, waarbij Saenden geen druk naar voren zette en dat leverde een schouwspel waar de bal het meest op het middenveld was. Echte kansen werden er niet genoteerd tot in de 17e minuut uit een voortreffelijk uitgespeelde aanval Saenden wist te scoren via Juari dos Santos op aangeven van aanvoerder Damian Wijndal (0-1). Na dit moment werd Westfriezen sterker en gaf meer druk naar voren en waren er goede mogelijkheden om de gelijkmaker te maken. Vooral de corners en vrije trappen waren levensgevaarlijk, maar nog geen doelpunten. Saenden moest meer en meer achteruit en werd flink onder druk gezet. In de 38e minuut leidde dat tot een doelpunt toen de spits in de 5mtr de bal kon aannemen en uit de draai wist te scoren (1-1).


In de 2e helft leek Saenden door het veldoverwicht van Westfriezen het onderspit te gaan delven, maar de verdediging stond goed en ook keeper Gennaro wist met een aantal fraaie reddingen zijn doel schoon te houden. Saenden loerde op de counter en liet een aantal kansen onbenut, anders had het zomaar met een overwinning huiswaarts kunnen keren. Westfriezen dat veelvuldig balbezit had voerde langzaam aan de druk verder op maar Saenden hield stand waardoor de 1-1 stand voor de ploeg van Guillaume Groot onder deze omstandigheden een goed resultaat was.

Foto`s: westfriezen.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl