Assendelver Jasper ter Heide per direct naar La Nucia in Spanje

Zaanstad Assendelver Jasper ter Heide liet zijn contract bij Cambuur ontbinden en heeft getekend voor het Spaanse La Nucia. De 23-jarige Zaankanter zou dit weekeinde tegen Real Murcia mogelijk al zijn debuut kunnen maken voor zijn nieuwe ploeg, melden Spaanse media.

Ter Heide begon met voetballen bij SVA en maakte al snel de overstap naar de AZ voetbalschool. Vanuit AZ vertrok hij naar Ajax en maakte daar enkele jaren geleden nog de overstap van Jong Ajax naar Cambuur. Met de club uit Leeuwarden promoveerde de middenvelder, die ook als rechtsback uit de voeten kan, anderhalf jaar geleden nog naar de eredivisie. Begin februari liet de Zaankanter zijn contract in Friesland echter ontbinden omdat er weinig uitzicht was op speelminuten.

Anderhalf jaar geleden stond Jasper ter Heide nog met de kampioensschaal van de eerste divisie in de knuisten. Inmiddels staat de 23-jarige middenvelder met lege handen. Met behulp van schema’s – gekregen van een bevriende trainer – hield hij zijn conditie op peil. Om direct klaar te zijn als een potentiële werkgever zich zou melden.

Bij Cambuur was onder de nieuwe trainer Sjors Ultee geen toekomst meer voor de bij AZ en Ajax opgeleide middenvelder. Dus koos hij eieren voor zijn geld en liet zijn tot deze zomer doorlopende contract ontbinden.

La Nucia speelt in de Primera Federacion, het derde Spaanse niveau. Ter Heide is niet de eerste Zaankanter die voor de club uitkomt. Enkele jaren geleden had de club met onder meer oud-prof Juan Viedma Nederlandse eigenaren. Met Niels Butter, Nino van den Heuvel beiden (OFC) en Delano Woud (hvv Hollandia) stonden er ook drie jonge Zaankanters onder contract.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl