Emre Bozkurt assistent hoofdtrainer Alex Geertnaert

Zaanstad- Dat is de uitkomst van de nodige gesprekken binnen de voetbaltechnische afdeling van Fortuna Wormerveer. Emre Bozkurt (29) zal met ingang van het seizoen 2023-2024 aan de slag gaan als assistent van de nieuwe hoofdtrainer Alex Geernaert.

Emre loopt al langere tijd mee binnen de Wormerveerse club. Samen met zijn vrouw woont hij in Assendelft. Het stel kent elkaar al echt jaar waarvan de laatste twee als echtpaar. Momenteel is hij nog Hoofd Jeugdopleiding Onderbouw. Die taak stopt aan het einde van het seizoen. 

‘Het was gewoon de hoogste tijd om door te stromen naar het seniorenvoetbal’ vertelt Emre met een lach. ‘In de jeugd ben ik in de achterliggende seizoenen betrokken geweest bij zo’n beetje alle lichtingen. Dit is mijn derde seizoen als HJO. Ik ben ook nog anderhalf jaar als trainer bij AZ actief geweest. De overstap naar de senioren stond voor mijzelf vast. Ik heb ook twee mooie aanbiedingen gekregen om dat elders te gaan doen, maar Fortuna blijft toch mijn favoriet.’ 

Zelf speelde Emre tot zijn 21e jaar. Dat deed hij als laatste bij avv Zeeburgia. Daarvoor speelde hij voor Hellas Sport. ‘Dat was in het seizoen dat Fortuna kampioen werd in de tweede klasse en Hellas degradeerde en anders ging heten. Bij Zeeburgia kreeg ik, mede door wat blessures, geen vaste voet aan de grond in het eerste. Toen heb ik besloten mij helemaal te gaan richten op het trainerschap.’ 

De Assendelver is in het dagelijks leven ook een druk bezet man. Samen met zijn vader heeft hij een bewindvoeringskantoor in Amsterdam. ‘Contact met mensen is voor mij als jurist van wezenlijk belang. Problemen oplossen met en voor mensen is mij op het lijf geschreven.’ 

Vanuit die hoedanigheid is het trainerschap een heel logisch gevolg. Bij Fortuna heeft hij mee mogen maken/vorm kunnen geven om de jeugdopleiding enorm te laten groeien. ‘Momenteel zijn we druk bezig en ontstaan er veel wisselingen in het kader. Dat zie ik als uiterst positief. Een frisse kijk op de zaak is nodig. Nieuwe ideeën zijn altijd welkom. Misschien zelfs wel een onorthodoxe aanpak. Je moet als club waken voor stagnatie in de opleiding. Dat is nu nog niet aan de orde. Maar je moet het ook niet zover laten komen. Vandaar dat mijn stap op het juiste moment plaatsheeft.’ 

De komende tijd zal Emre samen met zijn collegae druk bezig zijn om de Fortuna jeugd naar een prima einde van het seizoen te loodsen. ‘We staan er prima voor en dat moeten we zo houden. Vanaf volgend seizoen ga ik mij helemaal storten op het seniorenvoetbal. Een mooie uitdaging. Ik heb al diverse gesprekken met Alex gevoerd en dat heeft mij extra gemotiveerd.’ 

Emre_Bozkurt_.png

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl